Evolució i significat de l'art cristià

Páginas: 4 (801 palabras) Publicado: 13 de junio de 2014


EVOLUCIÓ I SIGNIFICAT DE L’ART CRISTIÀ
L'art cristià és l'art religiós del cristianisme, les obres d'art inspirades per sentiments religiosos cristians, o creades per il·lustrar, complementar irepresentar en una forma tangible el missatge cristià.
Comenta i analitza tres obres d’art religiós
Torre de Babel ( Brueghel)
És una pintura de Pieter Brueghel el Vell de 1563, actualment alMuseu d'Història de l'Art de Viena, el Kunsthistorisches de Viena, Àustria. És una Pintura a l'oli sobre fusta de roure d'unes mides aproximades de 114 cm d'alt x 154 cm d'ample.
El quadre presenta laconstrucció de la Torre de Babel, un episodi que apareix a la Bíblia al llibre del Gènesi, quan els homes van voler construir una torre per arribar al cel (Genesis 11:4), i que va acabar amb la confusióde les llengües.
La pintura és una indicació de la transitorietat de tot el terrenal i la futilitat de tot esforç humà per imitar a Déu com a creador. Encara que la construcció sembla tenir èxit, jacomença a esfondrar-se per alguns llocs, anunciant el fracàs.

Crist Redemptor de Rio de Janeiro
És una estàtua de Crist situada a la ciutat brasilera de Rio de Janeiro. L'estàtua mesura 39,6metres i pesa al voltant de 700 tones. Està situada al cim del Mont Corcovado al Parc Nacional de Tijuca, de 700 metres, amb unes vistes privilegiades de la ciutat. Va ser inaugurada el 12 d'octubre de1931, després de 9 anys d'obres. El monument és un símbol per al cristianisme, però alhora ha esdevingut també una icona inconfusible per a la ciutat i per tot el país.
La idea de construir unmonument colossal de simbologia cristiana a Rio de Janeiro data de mitjans del segle XIX, però va ser desestimada en nombroses ocasions a causa de la complexitat tècnica del projecte i a que l'any 1889,Brasil va esdevenir una República laica. L'obra va ser encarregada a l'enginyer Heitor da Silva Costa i l'escultor Paul Landowski i va costar 250.000 dòlars.
El juliol del 2007, l'estàtua va ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L' esquizofrenia i l'art.
  • Islam, Cristià i Jueu
  • Genètica i evolució
  • Origen I Evoluci
  • EVOLUCIÓ HUMANA I HOMÍNIDS
  • Evolució i Homínids
  • Darwin i la teoria de la evolució
  • Fonaments D'Història I Teoria De L'Art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS