Examen Dret

Páginas: 2 (257 palabras) Publicado: 14 de junio de 2012
Tema 6: Conciliació i procediment de reclamar en materia de seguretat social. Inspecció laboral i seguretat social.
Tema 5: Règim general i règims especials. Concepte decotització, afiliació, altes i baixes. Principis bàsics de la seguretat social. Concepte de prestació sanitària, incapacitat laboral, incapacitat laboral permanent i els seus graus,jubilació, paternitat i maternitat. Diferents nivells de protecció. Àmbit accidents de treball qui gestiona i paga són les mútues.
Tema 4: Concepte de salari i conceptes nosalarials. Què és el FOGASA i què paga? Nòmina i conceptes. Poders de l’empresari (direcció, control i disciplinaris). Prevenció de riscos laborals saber que han de complir lanormativa (3 possibilitats de cobrir-los)
Tema 3: Concepte de treballador, voluntarietat remuneració, alienitat i dependència. Règim general(implica tenir autorització i residènciaESP) i règim comunitari (treball lliure en qualsevol altre estat membre de la UE). Edat laboral, concepte d’empresari, els treballs exclosos, relacions laborals de caràcterespecial. Jornada de treball (3.6). Contractes de treball indefinit i temporals (en principi excepcionals i estan limitats, saber diferents tipus). Mobilitat geogràfica i modificaciósubstancial del contracte de treball. Suspensió del contracte del contracte i extinció del contracte de treball.
Tema 2: Concepte de negociació col·lectiva, conveniscol·lectius, dret a vaga, tancament de l’empresa. Què és la representació unitària i representació sindical.
Tema 1: Normativa de la UE (reglaments i directives). Concepte convenisinternacionals. Les fonts del dret laboral i Piràmide legislativa (conceptes). Diferents tipus de competències d’autonomia. Criteris per a l’aplicació den dret intern 1.3 a) i b)
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dret
  • Dret
  • DRET
  • dret
  • Dret
  • dret
  • Dretos
  • dret

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS