Examen Selectivo

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 6 de junio de 2014
FILOSOFIA CONTEMPORANEA
NIETZSCHE
La filosofia de Nietzsche suposa un enfrontament radical amb bona part de la tradició filosòfica occidental, oposant-se al seu dogmatisme, l'arrel del qual estàsituada en Sòcrates, Plató i la filosofia cristiana. Les primeres obres estan caracteritzades per la distinció i l'oposició entre dos idees, la qual cosa el portarà a desenvolupar una originalinterpretació de la historia de la filosofia on el pensament es vorà sotmés a un allunyament de la vida que el portarà a oposar-se a aquesta, negant.la a través de la invensió de la realitat i contradient laúnica realitat que coneixem, contradictòria i canviant.

1.PART CRÍTICA
-Contra la moral tradicional
Nietzsche acusa a la moral per anar en contra dels instints vitals. Es tracta d'una moral quegira al voltant de Déu i contraposa a l'home en una lluita constant contra els seus impulsos vitals, cosa que significa un rebuig general de la vida, un resentiment contra aquesta. Tal moral és símptomai expressió de la decadència de la cultura occidental.
·Estudi genealògic de la moral: al principi era la moral dels senyors, que dictaven allò bó i allò dolent.
·Per què l'home sobrevisca, Déu hade morir. Una vegada mort, qualsevol acció està permesa.

-Contra la metafísica i la filosofia tradicional
La metafísica estava caracteritzada per la recerca de la veritat i la permanència, motivadapel temor del canvi i l'esdevenir de la realitat. Nietzsche s'oposa al dualisme antològic, fidel reflex del dualisme platònic: dos móns contraposats. El 1er és sensible, el canviant, mentre quel'altre món és el suprasensible i perfecte. Aquest últim és una ilusió, una ficció, una fantasia construida com a negació del món sensible. Recòrrer a aquest significa una negació de la vida (sufriment ialegria).

-Contra les ciències positives
La ciéncia comet el mateix error de la metafísica: la recerca radial d'una veritat absoluta, a través d'una relació numèrica, la matemàtica travessant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Examen Selectividad
  • examen selectividad
  • Examen De Selectividad
  • Examen de selectividad
  • examen de selectivo
  • Examen De Selectividad
  • Examen Selectividad 2011 Ctm
  • Examen resuelto selectividad filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS