Exclusión social

Páginas: 4 (957 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2013


El concepte “exclusió social” és avui un concepte que mundialment està molt present, és per aquest motiu que és de rellevant importància endinsar-se una mica més per a conèixer millor aquestterme, un terme que avui, ens toca per un cantó o per un altre a la gran majoria de nosaltres.
Aquest primer treball servirà per a començar a analitzar què és el que en sabem de l’exclusió social. Perfer-ho, introduiré una petita aproximació al concepte i seguidament presentaré el cas d’exclusió social que m’acompanyarà durant tot el semestre.

Què és l’exclusió social? El concepte d’exclusiósocial, tal i com he esmentat abans, és un concepte que avui en dia s’utilitza molt, però que curiosament té una història molt curta, i possiblement és per aquest motiu que no té una definició clara iconcreta.
El naixement del concepte d’exclusió social s’ubica a França i es diu que va ser René Lenoir (1927) qui el va consagrar gràcies al llibre que va publicar al 1974 anomenat Les exclus:Un Français sud dix. A partir d’aquest moment i fins al dia d’avui el concepte ha anat evolucionant.
Per a explicar què és l’exclusió social, m’ha semblat interessant una definició que va presentarla UE en l’Informe conjunt sobre la inclusió social de 2003, que diu: “Exclusión social es un proceso que relega a algunas personas al margen de la sociedad y les impide participar plenamente debido asu pobreza, a la falta de competencias básicas y oportunidades de aprendizaje permanente, o por motivos de discriminación. Esto las aleja de las oportunidades de empleo, percepción de ingresos yeducación, así como de las redes y actividades de las comunidades. Tienen poco acceso a los organismos de poder y decisión y, por ello, se sienten indefensos e incapaces de asumir el control de lasdecisiones que les afectan en su vida cotidiana.”

El cas d’exclusió social que he escollit s’ubica en un institut, en concret a l’IES de Castellar del Vallès, he escollit aquesta institució perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exclusión Social
  • Exclusion social
  • Exclusion social
  • Exclusion Social
  • EXCLUSION SOCIAL
  • Exclusión social
  • Exclusión social
  • exclusion social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS