Física

Páginas: 2 (472 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2014
L'ÚS DE LES MÀQUINES A LES FÀBRIQUES TÈXTILS

INTRODUCCIÓ:
Per començar cal explicar que és una força. Una força és la causa que provoca el moviment, la modificació de la trajectòria, lavelocitat o el canvi de forma dels cossos.
La seva unitat de mesura és el newton (N) i es representa per la lletra F.
Per aquest treball jo he decidit elaborar-lo sobre com funcionaven les màquinestèxtils, ja que és una forma curiosa per a mi de com van aprofitar la força de l'aigua del riu per fer-les funcionar, la feien servir com a font d'energia ja que era la forma més barata de fer-ho. Gràcies aun molí hidràulic, que és mogut per la força de l'aigua. Aquest tipus de molí es feia servir en diferents coses com per moldre gra, generar electricitat entre altres. En aquest cas jo he agafatl'exemple de com generava electricitat a les fàbriques.
FUNCIONAMENT I UTILITZACIÓ:
L'aigua que flueix per el riu es conduïda mitjançant un canal prèviament construït cap a una cambra de emmagatzament,aquí és on el nivell de l'aigua augmenta, per així poder potenciar més energia. Una vegada s'obrien les comportes de la presa l'aigua en allà retinguda passa els àleps de la roda i la fa girar, utilitzantaixí la força motriu de l'aigua. Amb la rotació de la roda hidràulica el procés es torna a produir i així és com la força mecànica es convertida en energia gràcies a la força motriu de l'aigua.Seguidament ja convertida en energia la fàbrica podia fer la seva producció.


Roda d'aigua (Praga)


Resclosa del canal d'aigua (Manlleu)


Aigua conduïda a través del canal cap a la resclosa(Manlleu)

TIPUS DE FORCES QUE HI ACTUEN:
Podríem dir així doncs que es tracta d'una força de contacte quan l'aigua entra amb contacte amb la roda fa que giri i comença un procediment el qualgenera energia i fa que aquest procediment es repeteixi, dintre d'aquesta força de contacte la podríem catalogar en la força d'empenyiment.
Les forces de contacte es donen quan dos cossos tenen les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • La fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS