Fascismo En Italia

Páginas: 2 (346 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
Abans de la dictadura de Mussolini, a Itàlia, com a la majoria de països europeus hi havia el prototipus de la dona nova importat d’ Amèrica pels mitjans de comunicació de masses i lapublicitat; però a partir de 1923 quan va començar la dictadura, la dona es va convertir en un nou prototip més conservador: la dona nova o la donna nuova italiana, amb l’objectiu de la maternitat, laprocreació, l’educació als fills...etc és a dir, que la dona estigués en consonància amb els interessos del feixisme italià.
Per tal de calibrar la imatge que Mussolini tenia de les dones i elque esperava d’elles farem dues cites. La primera molt coneguda, no es refereix a les dones, sinó al que per ell és el mateix règim, abnegació i submissió total a l’Estat, quelcom querepresentava el que sempre s’ha demanat a les dones.
"...Qui diu Feixisme, diu abans que res bellesa, diu responsabilitat, diu gent que està disposada a donar-ho tot i a no demanar res quan estan en jocels interessos de la Pàtria." Benito Mussolini
En segon lloc, mostrarem un fragment del discurs que va fer per demanar el vot femení en les eleccions municipals de 1925, on es pot constatar lavisió tradicional i masclista subjacent, que era majoritàriament compartida per la resta de diputats, que reaccionaren rient a cor davant la “ocurrència” i sentit de l’humor del Duce, tan a lasala com en les galeries de la Cambra de diputats.
“No estem a l’Edat Mitjana i la dona exerceix activitats importants. No es degrada a la dona amb el vot. Les dones italianes mereixen el dreta vot, doncs han donat innumerables proves d’heroisme durant la guerra. La llei presentada pel govern no modificarà gens ni mica l’ambient de la família” (...) i va acabar dient “La dona, ésinútil dissimular-ho, si es dominada por el amor y si estima al seu marit, votarà per el partit al que pertanyi aquest últim. Si no l’estima, haurà votat en contra d’ell” (La Nació 16/5/ 1925...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL FASCISMO DE BENITO MUSSOLINI EN ITALIA
  • Fascismo En Italia y Nazismo En Alemania
  • fin del fascismo en Italia
  • EL SURGIMIENTO DEL FASCISMO EN ITALIA Y DEL NAZISMO EN ALEMANIA
  • El fascismo en italia
  • El fascismo en italia
  • Fascismo en italia
  • Fascismo En Italia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS