Fdsf

Páginas: 4 (864 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
El teatre
Al començament els teatres romans eren de fusta i desmuntables. Però a partir del s. I a. C. a Roma es van començar a construir teatres de pedra segons els models grecs. El teatre grec esdividia en tres parts ben diferenciades: la graderia, on seien els espectadors; l'orchestra, un espai circular on cantava i ballava el cor, i les construccions de l'escenari: una plataforma onactuaven els actors i un edifici que feia de teló de fons, magatzem i vestidors (scaena).
Els romans van seguir bàsicament aquesta estructura, però van introduir-hi innovacions per millorar-los:
* Elsgrecs construïen els teatres sobre la falda d'una muntanya, per poder posar els seients en forma esglaonada en forma de grades. Els romans també aprofitaven sovint el pendent per recolzar-hi lagraderia. Tanmateix, quan no disposaven d'aquest avantatge, eren capaços fer teatres com a edificis independents, en els quals la graderia descansava sobre un sistema d'arcs i galeries de formigó, de maneraque podien edificar teatres a qualsevol lloc, fins a les zones més planes sense dependre del relleu. La façana exterior era formada de fileres d'arcs disposades en diversos pisos.
* L'orquestra(orchestra), que en el teatre grec d'època clàssica era completament circular, va esdevenir semicircular en el teatre romà. També va canviar-ne la funció: ara hi seien els espectadors més importants.* Els romans feien l'escenari (proscaenium o pulpitum) més ample.
* La scaena en el teatre romà es construïa tan alta com la cauea, de manera que el teatre quedava tot tancat en un semicercle.La façana que donava a l'interior (frons scaenae), ornada amb  dos o tres pisos de fileres de columnes, tenia tres portes cap a l'escenari i  servia de decorat permanent per a totes les obres.
Tant elteatre grec com el romà eren a l'aire lliure. Tant sols es cobria de vegades amb una lona. Lacauea solia estar dividida en tres sectors per a públics de diferents classes socials: les classes altes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fdsf
  • FDSF
  • fdsf
  • fdsf
  • fdsf
  • fdsf
  • Fdsf
  • Fdsf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS