Fem Cervesa. Tripel.

Páginas: 4 (940 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
Elaboració de la nostra cervesa.

Fem cervesa. Tripel.



[pic]


1) Neteja i desinfecció del recipient de plàstic de 25 l. i de la seva vàlvula depressió. ( omplir d'aigua i posar quatre cullerades de sosa i una d'àcid cítric. Proporcions : 1 àcid cítric + 6 sulfat (sosa ) + 5 litres/ 20’+30.’ Després cal repassar-lo i aclarir-lo bé perquè noquedin restes, seguidament es tanca bé perquè no es contamini altra vegada.

2) Trossejar/ triturar la malta ( no interessa que quedi en forma de pols, sinó que cadascun dels grans es trenqui en tres oquatre trossos. ( Utilitzem diferents sistemes, el millor és comprar un molinet específic per a aquest menester, en defecte d'això el millor va ser utilitzar el molinet de cafè graduat a la mesuraadequada ).

3) Desinfectar una marmita on càpiga de manera justa un gran filtre. ( crec que és millor les de inox. que les d'alumini, i com colador emprem una escorredor de verdures enorme i unesestovalles blanques netes i poc espesses)

4) Preparem un bany maria amb un rondó més ample que la marmita on es cuinava la cervesa.

5) Posem l'aigua del bany maria a 60ºC.

6) Escalfem en lamarmita 20 litres d'aigua fins a arribar a els 60º C. i en una altra posem a escalfar 15 litres d'aigua a 80ºC.

7) Afegim l'ordi triturat i els flocs de blat als 20 litres d'aigua.

8) Comprovar quela temperatura llavors és de 58 graus, si no és així rectificar.

9) Estabilitzada la temperatura passar la marmita al bany maria i tapar amb edredó a mesura, funda de "poliespán" o moletó, queenvoltem amb paper film. Ho varem deixar aquí 15’. Menys quan està tapat a temperatura constant cal remoure tota l'estona.

10) Transcorregut el temps tornar a foc directe i escalfar fins als 64ºC (sense parar de remoure) i mantenir a aquesta temperatura 40’ , òbviament pujar a 64º C la temperatura del bany maria. Tornar a tapar amb el moletó i el plàstic o alumini. El remogut és molt important,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cervesa
  • Cervesa
  • Feme
  • Cervesas
  • cervesa
  • FEMEN
  • Fema
  • cervesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS