FENOMENO CREPUSCULO

Páginas: 9 (2058 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
Introducció al Treball de Recerca
El tema que desenvoluparé a continuació ens presentarà l'evolució d'un llegat literari "La literatura Vampírica", des de segles anteriors corrent cultural del vampirisme s'ha centrat essencialment en la literatura romàntica Gòtica, amb el pas del temps aquesta ha anat adquirint una rellevància monetària , deixant enrere la seva essència principal (la creacióamorosa i romàntica) adquirint característiques politiques, econòmiques i sobretot culturals, en aquest aspecte ha creat l’anomena’t “fenomen literari” el qual explicarem durant tot el treball de recerca.

El meu interès per realitzar aquest treball ha estat present a causa de la influència que tenen les noves composicions literàries juvenils , especialment estic interessat en l'aspecte teòric del’anomena’t “fenomen Twilight” ; Què és ? De què tracta ? Per què es produeix ? Però sobretot vull tenir referències sobre el seu context pràctic , Quins el porten a terme ? Que conseqüències té aquest moviment cultural ? I Per què la societat ho considera un fenomen ?

La composició del meu treball se centra bàsicament en el fet que és el fenomen crepuscle però part d'una hipòtesi central , laliteratura juvenil Twilight és realment inapropiada per a les masses juvenils ? , d'aquesta primera hipòtesi es desencadenen hipòtesi secundàries , com qui té raó a l'hora de jutjar aquesta literatura , si milions de seguidors d'aquesta obra fantasiosa o un conjunt d'educadors , pares , pensadors i crítics que la menyspreen?. Juntament amb això vull saber les conseqüències del fenomen , impliquenun desencadenament de conseqüències que afecten la perspectiva juvenil i el canvi dels patrons establerts en la cultura general .

En si mateix el treball proposat presenta una metodologia empírica, és a dir, es basa en el conjunt d’observacions de fenòmens i el seu anàlisi. Aquest treball s'ha compost per informació de fonts secundàries (entrevistes, diaris, documentals, etc) que han estatanalitzades profundament per arribar a donar resposta a les diferents hipòtesis proposades.

La composició diacrònica del treball ha estat repartida durant nou mesos aproximadament, els primers tres mesos han estats proposats per a la recerca de material informatiu, els tres mesos següents han estats destinats a la composició no final del treball, és a dir, la correcte unió d'informació , perfinalitzar els últims tres mesos han estat dotats per a la correcció del treball i últims canvis.

La composició del treball que ha permès la elaboració d'aquest projecte ha estat basada en la col · lecta de fonts informatives com documentals, entrevistes, pàgines webs i lectures que han influenciat la creació del treball, en si el treball s'ha elaborat a partir de documentació secundària del mateixtema, ha estat analitzada empíricament amb la finalitat d'obtenir respostes o idees universals o generals per respondre breument les hipòtesis plantejades en un primer moment.

Finalment el treball es troba estructurat a partir d'una hipòtesi de la qual neixen noves hipòtesis per constatar d'explicar o arribar a una conclusió general i universal. El desenvolupament del projecte planteja unsobjectius concrets a perseguir: l'explicació del fenomen cultural i literari, la comparació de l'antiga amb la nova generació, explicar si l'obra guarda un significat amb l'antic llegat literari, etc


Obres Vampíriques en la història de la literatura Gòtica (Vampirisme)
La mentalitat escepticista originada per la Revolució Industrial , i l'aparició d'una societat que deixa de creure en monstresdiabòlics , en entitats de les tenebres. Va caldre esperar l' Romanticisme , en concret a la primera generació d'escriptors romàntics , sorgida a Alemanya per ressuscitar la llegenda del Vampir. En composicions poètiques com ara "Der Vampyr " (1748) d'Heinrich August Ossenfelder , Leonore de Gottfried August Bürger  (1773) o Die Braut von Corinth ( La Núvia de Corinti ) de Johan Wolfgang von...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crepusculo
  • Crepusculo
  • Crepusculo
  • crepusculo
  • crepusculo
  • crepusculo
  • Crepúsculo
  • Crepusculo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS