Fernando Savater (Las Preguntas De La Vida, Cap: 7 Y 8)

Páginas: 7 (1670 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2012
FERNANDO SAVATER LAS PREGUNTAS DE LA VIDA

CAPÍTOL 7 – ARTIFICALS PER NATURALESA-

1.-Principals usos del terme “Naturalesa”.

En primer lloc ens hem de dir si els essers humans estem formats per la naturalesa, si fos aixi els essers humans serien essers naturals, el que sabem segur és que tenim una relació amb la natularesa. Quan parlem de naturalesa actualment molta gent pensa en termeso actituds ecologiques, també podem pensar en els productes naturals. Es natural que les mares estimin els seus fills. Normalment relacionem la naturalesa amb l’aire lliure i amb el color verd. Els principals usos del terme “naturalesa” són els següents: El primer és el que rep en el titol del famós poema de Lucreci; De Rerum Natura o De La Naturalesa de les coses, on l’autor deia que cada cosaque existeix a l’univers té la seva propia manera de ser. La naturalesa d’alguna cosa és la seva manera de ser, d’arribar a ser. Segons la raó de Stuart Mill diu que Naturalesa en Majúscula será el conjunt de poders o propietats de totes les coses. El segon ús del terme “naturalesa” es el segúent: és natural tot allò que apareix al món sense internenció humana. En el llibre X de la seva Física,Aristotil ens diu que són essers naturals aquells que tenen començament i la seva finalitat en ells mateixos, els que són espontaiament el que són i com són.

2.-Existeixen valors naturals?
Quan es parla d'onligacions humanes determinades envers la naturalesa ens referim que,malgrat que en la naturalesa no hi ha valors pròpiament dits pero pot estar justificat que nosaltres considerem valuosesalgunes de les seves realitats. El funcionament de la naturalesa no té preferències més estricta i entre els éssers,destrueix i engendra amb una imparcialitat perfecta, no mostra que hi hagi cap “respecte” espècial per les seves obres. Segons l’autor hi ha tres clases de valors naturals: el valor intrínsec de la naturalesa: és el més dificil de raonar, tot el que existeix és sagrat perque ha estatcreat per un Déu savi i bo, algunes religions sostenen que les coses naturals van ser posades per Déu al servei de l’home i no descarten el sacrifici del bestiar per honorar la divinitat. Si tot allò que és natural és “purament” natural no hi ha res que tingui própiament més valor que qualsevol altre cosa, si hi ha res de “sobre natural” en allò que és natural, el valor li vindrà d’aquest afegitdiví no pas d’ell mateix. El valor utilitari i l’obligacio de no pol·lucionar l’ainre deriva directament del fet que ens són útils. Farem mal fet si deteriorem el nostre medi ambient. És valuós en la naturalesa allò que ens és imprescinsible o beneficios i que no seriem capaços de reemplaçar si desapareix. I l'últim valor,es el criteri estètic. Aquest és alhora convincent i també molt complex deraonar.

3.-Què vol dir “natural” referit als éssers humans?
Quan apliquem el terme “natural” referinos als ésser humans,es contraposa en primer lloc a “cultural”:El que és natural és el que és innat, el que està determinat biològicament, el que no es tria ni s'apren sinó que es pateix; en canvi, és cultural allò que s'ha après, allòque rebem de grat o per força dels nostres semblants. Allò quetriem o imitem, tot allò que fem deliberadament. Allò universal en l'home és natural. Convé assenyalar que la seva contrària no és veritable: allò innat o natural en cada ésser humà concret té multiples particularitats ,algunes de genèriques i compartides amb molts altres, però d'altres que són úniques i irrepetibles.

4.-La concepció de la tècnica en Spengler i Heidegger.
La visió més ferotge idepredadora del fenomen tècnic l'ha dibuixada en el nostre segle Oswald Spengler, un pensador de to fortament pessimista. Per a Spengler”la tècnica és la tactica de la vida sencera. És la manera íntima de moure's en la lluita, que es identica que la vida mateixa... De ben segur que existeix un camí que, de la guerra primordial entre els animals primitius, condueix a l'actuació dels inventors i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las preguntas de la vida de fernando savater
  • “Las Preguntas de la Vida” (Fernando Savater)
  • Las Preguntas De La Vida. Fernando Savater
  • Capítulo 7
  • Resumen del libro "Las preguntas de la Vida" Fernando Savater
  • Guión De Ideas Principales. Las Preguntas De La Vida. (Fernando Savater)
  • Las preguntas de la vida Fernando savater capitulo 4-5
  • “Las Preguntas De La Vida” De Fernando Savater (Cuestionario 1 Y 2)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS