Ferrocarril

Páginas: 3 (509 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014

HISTORIA DEL FERROCARRIL

ORÍGEN
Molt abans de que sorgissin els ferrocarrils amb les vies i vagons que coneixem ara, ja n’existien les vies fèrries i els solcs que s’utilitzaven per guiarvehicles que transportaven carregues.
Un possible origen del vehicle guiat és que els carros que circulaven per Ur, una ciutat de l’antiga Mesopotàmia, van anar deixant uns solcs al terra i elshabitants es van donar compte de que els carros es mantenien guiats i no feien malbé les cases per on passaven a prop al circular, cosa que solia passar ja que els carrers eren estrets. Els ciutadansconscientment van deixar els solcs necessaris per a que els carros seguissin un camí fix que els interessés.
Les vies que coneixem avui dia tenen el seu origen les mines europees de mitjans el segle XVI.Per facilitar el treball manual, les càrregues pesades eren transportades en vagons de quatre rodes que es desplaçaven sobre taules de fusta paral·leles. Temps més tard es van utilitzar diferentssistemes de guia. Fins l’arribada de la màquina de vapor la força utilitzada per al transport era la del home o el cavall.
Gran part del desenvolupament del ferrocarril va produir-se durant la primerameitat del segle XIX (formant part de la revolució industrial).
El primer transport de persones per vehicle guiat va ser al 1801 a Anglaterra i era arrossegat per cavalls i a partir d’aquí es vaaconseguir un gran desenvolupament.
ÉPOCA DEL VAPOR
Al 1769, James Watt va patentar la primera màquina de vapor i a partir d’aquell moment, molts enginyers van intentar aprofitar-la per a propulsar unvehicle.
Les primeres locomotores funcionals van sorgir a principi de segle (XIX), tot i que encara tenien nombrosos problemes tècnics.

Al 1803 Richard Trevithnick va construir la primera locomotorade vapor sobre rails com atracció de fira, però va ser George Stephenson, junt amb el seu fill Robert, el que va donar lloc a l’època del vapor construint locomotores per a Gran Bretanya i tot el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El ferrocarril
  • LOS FERROCARRILES
  • ferrocarriles
  • ferrocarril
  • Ferrocarriles
  • el ferrocarril
  • Ferrocarril
  • Ferrocarril

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS