Fets, biografies conceptes

Páginas: 3 (638 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2013
Fets, biografies conceptes


La Generalitat va intentar recuperar la Telefònica sota el control dels anarcosindicalistes. Aleshores, la CNT i el POUM, que donaven preeminència a la revolució, esvan enfrontar amb la Generalitat, que tenia el suport del PSUC i Esquerra Republicana, partidaris de donar prioritat a la guerra. Durant tres dies, a Barcelona hi va haver enfrontaments armats ipersecucions, fins que l'enviament de reforços per part del govern va fer cedir CNT i POUM.
Resposta: FETS DEL MAIG 1937


Polític i escriptor. La creixent animadversió entre el POUM i el PSUC i laimpossibilitat d'establir un pacte amb la CNT o la FAI el portaren a una dèbil posició política, que afavorí l'activitat dels serveis de contraespionatge soviètics, que el detingueren i l'assassinaren unmes després dels fets de Maig.

Polític i sindicalista,fou ministre de treball de la República (1931-33)i iniciada la guerra civil, fou cap d'un govern de Front Popular i es reservà el ministeri dela guerra. Després dels fets de Maig del 1937 a Barcelona, dimití, i fou apartat dels càrrecs directius del partit i de la UGT. Acabada la guerra, s'exilià a França, i fou deportat pels nazis a uncamp de concentració.
Resposta: ANDREU NIM


Cap de la Sisena Divisió Militar, amb seu a Burgos, intentà d'evitar l'aixecament que alguns sectors militars proposaven. El 16 de juliol de 1936s'entrevistà amb el seu subordinat el general Emilio Mola, comandant militar de Pamplona. Encara, el dia 18 de juliol, després d'haver estat anunciat l'aixecament, intentà, en una conversa telefònica, dedissuadir-l'en. Aquella mateixa nit, però, fou detingut a Burgos per alguns dels seus oficials.
Condemnat a mort en consell de guerra sumaríssim el 8 de gener de 1937, fou afusellat el 18 de febrersegüent.
Resposta: GENERAL BATET


Dirigent anarquista castellà. El Comitè Central de Milícies Antifeixistes el féu responsable d'una columna per marxar sobre Saragossa. Instal·lat a Bujaraloz,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepto de la biografía
  • Conceptos De Biografias
  • Conceptos biografía y autbiografía
  • Concepto de biografia
  • Conceptos Y Biografias Relacionados Con La Filosofia
  • BIOGRAFIA I CONCEPTES
  • Cronologia dels fets nazis
  • Fets In Esperats

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS