Ficha del libro Contra Natura (valenciano)

Páginas: 8 (1917 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2014
Cognoms



Nom Grup



Text de lectura (indicar edició)

Contra Natura. L’essència conflictiva del món viu. Navarro i Cuatiellas, A. 2006. Col·lecció Sense Fronteres núm. 23, Alzira, Ed. Bromera/PUV.



1) Realitza una petita investigació sobre el la/autor/a del llibre que has llegit, i confecciona una breu biografia (màxim 300 paraules).Arcadi Navarro i Cuartiellas (Sabadell, 1969) és investigador, professor i vicedirector del Institut de Biologia Evolutiva a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a més de coordinador de bioinformàtica del Centre Nacional de Genotipatge i investigador al ICREA (Institut Català de Investigació i Estudis Avancats). Va obtener el doctorat a la Universitat Autonoma de Barcelona i, després d’una temporadafora del món de la ciència i uns quants anys a la Universitat d’Edimburg, va incorporar-se a la UPF com a investigador del programa Ramón y Cajal. Ha fet nombrosos estudis publicats en revistes internacionals sobre qüestions relacionades amb la genètica i l’evolució, abordant-les, principalmente, des d’una prespectiva teòrica. Ha participat en diversos projectes ciéntifics com el dut a terme perNature amb el proposit de la secuenciació del genoma de l’orangutàn. Amb Contra Natura va resultar finalista del XI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.


2) Realitza un esquema argumental sobre el desenvolupament del text (es tracta d'un resum del llibre amb una extensió màxima de 800 paraules).

En el llibre Contra Natura. L’essència conflictiva del món viu,l’autor Arcadi Navarro i Cuartiellas ens exposa sobre la falsedat de certes idees, opinions i apriorismes ideològics predominants en la nostra societat sobre la natura i sobre el lloc que hi ocupa la humanitat. Contribueix a dissipar algunes idees prconcebudes, idees basades en la percepció de la natura com a una mare. Una mare que procura un entorn pacífic, estable i net de contaminació on els seusfills pugin prosperar en llibertat.
Arcadi ens exposa com a tema central del llibre el conflicte i la seva relació amb el món viu. Un conflicte inherent, constant i permanent inclós allà on sembla regnar l’harmonia. Un conflicte que resulta ser el motor de l’existència, la causa ultima de la diversitat del món viu. Un conflicte que dona forma a la natura i la fa fascinant.
Alprimer capítol “La natura ideal. El problema del Biocentrisme” ens dona una visió antropomòrfica i idealitzada de la natura, presentant alguns dels tòpics erronis. Ens mostra que la natura no es sempre harmonia, amor i bondat ni tampoc és sempre conflicte, crueldat i competència, sino que en la natura es combinene la competència sagnant amb l’equilibri i l’harmonia.
Al segon capítol“La natura Darwinista. Les regles del joc” ens exposa de manera senzilla les regles bàsiques del funcionament del món viu, els principis darwinistes de la selecció natural.
Al tercer capítol “La natura pacífica. Matar per plaer” ens parla sobre la carrera d’armamets que sofreixen els essers vius, les adaptacions i estratègies junt amb les seues respectives contraadaptacions icontraestratègies.
Al quart capítol “La natura Solidària. Cooperació i egoisme” ens mostra la part de la natura que esdevé solidèria, altruista o cooperativa per mitja de la selecció natural, però també la part que permet sistemes represius directament insolidaris.
Al quint capitol “La natura sincera. No he estat jo” ens explica com el conflicte permanent entre els individus enganyosos iels que procuren no ser enganyats, ha afavorit el desenvolupament de la intel·ligència humana.
Al sext capítol “La natura harmoniosa. La guerra de sexes primordial” ens mostra com la natura dista molt de ser harmoniosa, no regna la pau sino que s’hi lluiten continuament guerres amb finals dramàtics, conflictes que ens afecten de manera categòrica, així com en el cas del gènere....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ficha de Valenciano
  • PANFLETO CONTRA NATURA
  • Resumen Libro Valenciano
  • ficha lectura libro contra la identidad
  • Fichas de libros
  • Ficha de libro
  • fichas libros
  • ficha libro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS