Filo

Páginas: 6 (1415 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2013
1.- Indica quins conceptes són anomenats a la película una o més vegades i cerca el seu significat:
-Radiotelescopi: Un radiotelescopi capta ones emeses per fonts de ràdio, generalment a través d'una gran antena parabòlica o un conjunt d'elles, a diferència d'un telescopi ordinari, que produeix imatges en llum visible.
-Púlsar: Un púlsar és un estel de neutrons que emet radiacions periòdiques.Aquests sistemes posseeixen un intens camp magnètic que indueix l'emissió d'aquests impulsos de radiació electromagnètica a intervals regulars relacionats amb el període de rotació de l'objecte espacial.
-Forat Negre: És una concentració de matèria d'altíssima densitat, tal que la seva força gravitatòria és tan elevada que lavelocitat d'alliberament és superior a la velocitat de la llum.-Nebulosa: Una nebulosa és una regió del medi interestel·lar format per gas i per pols.
-Quàsar: Els quàsars corresponen a una classe de galàxies amb nuclis actius. El seu nom es deu al seu aspecte estel·lar en l'interval visible.
-Constellació: Una constel·lació és un conjunt d'estels fixos o estrelles sense relació entre ells i que formen un dibuix imaginari. Se separen en grups arbitraris en quès'han dividit els estels fixos.
-Planeta: Un planeta és un cos sense llum pròpia que gira al voltant d'una estrella.
-Supernova: Una supernova és una explosió estel·lar que correspon a l'última etapa de l'evolució de determinats estels.
-Anàlisis espectral: Consisteixen específicament en l'estudi d'una llum prèviament descomposta en radiacions monocromàtiques mitjançant un prisma o una xarxa dedifracció.
-Relativitat especial: És una teoria de la física publicada per Albert Einstein. Sorgeix de l'observació que la velocitat de la llum en el buit és igual en tots els sistemes de referència inercials.
Any Llum: Un any llum és una unitat de longitud que s'usa en la divulgació per indicar distàncies astronòmiques, com la distància entre estels i galàxies.
Projecte seti: És un delsprojectes de recerca d'intel·ligència extraterrestre per mitjà de l'escolta de senyals de ràdio.
Forat de cuc: Un forat de cuc és un túnel que connecta dos punts de l'espai-temps, o dos Universos paral·lels.





2.- A la pelicula parlen d’un forat negre anomenat M81. Busca informació sobre aquest M81 i relaciona’l amb els conceptes d’ascensió recta i declinació.Elebora un breu escrit sobre elscàtalags d’estrelles.
M81 es pot dir que es una galaxia espiral que en el seu centre te una inmensa masa d’estrelles extremadament brillants i calentes.
Els conceptes d’ascensió i declinació es basen en aquest:
Ascensió recte  09h 55,6m 32,9s
Declinació  +69° 4' 55"
Les estrelles es claassifiquen en un catalac, depenen de les necessitats, el més comú es basa en en el brillo i la magnitud.Un altre criteri importan es que es basa en catalogar les estrelles a partir de la seva distancia.
3.-Investiga que es el projecte SETI i realitza un informe sobre el seu origen i fonaments, així com les seves caracterisitques principals i la seva situació actual. Quines repercussions creus que tindria si descobríssim vida extreterrestre, encara que no entressím en contacte amb ells?
Elprojecta Seti es basa en trobar vida extreterrestre inteligent ja sigui per mitjà de l'anàlisi de senyals electromagnètics capturats en diferents radiotelescopis, o ben enviant missatges de diferents naturaleses a l'espai amb l'esperança que algun d'ells sigui contestat.
El seu origen es basa gràcies a la Nasa, que va donar fonaments per obrir el Projecte Seti el any 1970.
Actualment no se detectatninguna señal.
Jo crec que la gent no s’ho pendri gairebé, ja que la majoria de persones creurien que seria un Apocalipsis, o altres penserien que sols en voldrien invadir. La majoria de la gent no estaria garié contenta amb aquesta noticia. En canvi hi a gent que si que s’ho pendria bé ja que no se, tindrian algu que investigar.
4.-Explica el dilema que planteja el film quan hi ha 18 hores de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS