Filo

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 4 de junio de 2014
4. El mite de la caverna: l'art de l'educació.

Plató, en el seu llibre la República, presenta el conegut mite de la caverna, que l’utilitza per explica la situació que es troba l’homerespecte al coneixement.

El mite ens mostra clars símbols: dintre de la caverna hi han uns presoners encadenats, de tal manera que no poden moure’s, l’únic que aconsegueixen veure són lesombres que es projecten a la paret d’enfront, gràcies a la foguera que es troba darrere d’ells. Aquestes ombres simbolitzen una realitat falsa, que creiem que són realitats donat que no hemtingut una educació per a saber que no més són ombres projectades a través d’una sèrie de persones. El més important dintre de la caverna és el foc, que imita el que per a Plató és el valor mésgran el Bé.
Quan un dels esclaus és alliberat i comença a pujar, es dona compte de que hi ha alguna cosa més. La caverna no més era una copia falsa de la verdadera realitat i comença aacostumar a el que és autèntic. El presoner continua pujant, veurà un nou món i es quedarà segat per el sol, que simbolitza, en Plató, l’idea del Bé.

El coneixement implica alliberar-sed'aquestes cadenes, és a dir, educar-se, això suposa aconseguir girar el cap, voler mirar alguna cosa més, ser curiós, descobrir que hi ha coses més enllà que cal encaixar. Per aconseguir feraquest camí cal tenir un bon educador que t’animi a mirar a altre costat i t’impulsi a buscar noves respostes.
La funció d'educar, per a Plató, és la del filòsof, un bon filòsof està obligat abaixar i fer entendre a la resta d’esclaus que viuen en una realitat falsa i convèncer-ls que han de sortir de la caverna i conèixer la realitat.
No obstant això la recompensa justifica totesforç, on el camí ascendent porta a la contemplació de la veritable realitat: el sol, que simbolitza la idea màxima, la idea del Bé Suprem i també de font original de tot el que és.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS