Filosofi

Páginas: 8 (1769 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2014
 Doc1:

Es tracta d’un esquema que ens representa els deutes que tenien que donar els països a EUA i els diners per la reparació dels països que devia Alemanya. En l’esquema podem observar com França, Regna Unit, Alemanya i altres països paguen els deutes a EUA i Japó també li cobra a Alemanya.
Aquests deutes que han de pagar es una de les conseqüències con va finalitzar la guerra, comAmèrica va intervenir va pedra molts diners.
La Gran Guerra va significar la desarticulació de les economies dels països combatents, que havien orientat tota la producció i tota l’activitat econòmica a l’esforç bèl·lic. Quan el conflicte es va acabar, les economies, especialment les dels països europeus, es van haver d’enfrontar amb greus problemes. En primer lloc, la guerra havia significat la pèrduade milions de vides humanes en els camps de batalla, la destrucció de béns d’equipament i d’infraestructures, i la paralització de noves inversions per dur a terme el manteniment i la renovació de l’aparell productiu. A més, el conflicte havia tingut uns costos financers molt elevats. La despesa militar no es va poder sostenir amb els ingressos fiscals normals i s’havia hagut de recórrer a altresfonts de diners: les reserves d’or, l’emissió massiva de deute públic (al Regne Unit aquesta emissió es va multiplicar per dotze i a Alemanya per vint-i-vuit), augmentar el paper moneda que hi havia en circulació i demanar crèdits a altres països. Aquestes mesures van tenir efectes econòmics molt greus. D’una banda, la creació excessiva de diner va donar pas a la depreciació de les monedes i a unaalça ràpida dels preus (inflació). I de l’altra, els estats es van endeutar al problema del deute intern es va afegir el del deute exterior, principalment amb els Estats Units.
Conclusió:
Al acabar la Primera Guerra Mundial als aliats (altres països i Alemanya) van tenir que pagar molt diners especialment Alemanya que va tenir que pagar molts deutes i també tenia que renunciar les sevescolònies i les seves fabriques. I els països que van guanyar la entesa (Regne Unit, França...) encara que va guanyar tenia que pagar a Amèrica perquè va intervenir la guerra i els va ajudar. Amèrica i Japó van sortir beneficiats amb tot el que va passar.
Opinió Personal:
Encara que el grup de l’entesa va guanyar al mateix temps han perdut. Perquè han perdut molts diners.Doc 10:
És tracta d’un esquema que ens representa el Pla Dawes que tracta de un préstec que donava EUA a Alemanya perquè pogués poder pagar els seus préstecs.
Alemanya tenia molts deutes per pagar per això mateix EUA li va donar un préstec i el van anomenar el Pla Dawes.
Per restablir el sistema monetari internacional, es va convocar la Conferència Internacional de Gènova el1922 amb l’objectiu d’estabilitzar les monedes i tornar al patró or. Els Estats Units s’havien avançat i el 1919. van restaurar el patró or sense la participació d’altres estats. A la resta de països els va ser difícil fer aquest mateix pas, perquè les reserves d’aquest metall dels seus bancs centrals eren escasses. D’aquí ve la proposta que va sorgir en aquesta conferència, l’anomenat patró canvior, que significava donar suport a la moneda pròpia en part amb les reserves d’or i en part amb divises d’altres països. La majoria d’estats van adoptar aquest sistema. Per impulsar el comerç mundial i l’expansió econòmica s’havien eliminar els obstacles proteccionistes. No obstant això, el proteccionisme va avançar en tots els països, en particular als Estats Units i al Regne Unit. Als EstatsUnits, la llei Fordney-McCumber del 1922 va apujar les tarifes duaneres* fins al 38 % del valor de les mercaderies importades, i al Regne Unit, les tarifes McKenna les van apujar fins al 33 %. L’estabilització de les monedes europees depenia, també, de la solució de dues qüestions delicades: les reparacions de guerra alemanyes i els deutes entre els aliats. Després de moltes discussions, el 1924...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS