filosofia 1r BATX

Páginas: 3 (682 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2015
FILOSOFIA
La Filosofia neix al segle VI aC amb l’aparició de tres obres Teogonia, d’Hesiode, Ilíada i Odissea d’Homer. Aquestes dues obres presentaven un punt de visió dels mites diferent a la deles societats i cultures primitives que fins llavors es basava en allò.
La filosofia va substituir el pensament mític, un pensament basat en les explicacions mítiques. Les explicacions mítiques erennarracions que intentaven explicar l’origen de la Naturalesa, el sentit i el funcionament de les coses. Era la manera més fàcil de respondre totes aquelles preguntes que l’ésser es feia i així doncsadquiria una conducte de comportament i una resposta segura que no calia raonar-la ni criticar-la. Eren doncs, explicacions de caire sagrat, revelades per la divinitat, eren inqüestionables i espresentaven les forces de la Naturalesa amb poders sobrenaturals, de manera antropomòrfica. Finalment, aquestes narracions, feien que l’ésser agafes una actitud mental a la base de qualsevol explicació.Canviar la manera de pensar era difícil i perillós, ja que això significava substituir el dogmatisme per una actitud crítica, la creença pel raonament i la seguretat pel risc.
A poc a poc, lacivilització grega va anar canviant la seva manera de pensar, i van escriure els seus propis mites grecs on hi havia petites diferencies. Aquest nou pensament, va obrir els ulls a molts filòsofs com Tales iAnaximandre, que van crear l’Escola de Milet, on realment va aparèixer el nou pensament, el pensament racional. El pensament racional, tal com ens diu el seu propi nom, ve de la raó. Tenia com aobjectiu buscar les causes dels fenòmens quotidians de dia a dia per poder-ne extreure conclusions i aplicar-les als fenòmens especials. Ja no es recorria als personatges sobrenaturals que actuaven demanera arbitrària. Ara, es buscava un ordre lògic de les coses per aventurar teories generals sobre el funcionament de la Naturalesa per trobar una única llei que ho expliqués tot i així entendre tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosofia 2 batx 1r triimestre
  • 1r Examen Historia Batx
  • Exercicis 1r Batx
  • 1r BATX LA NOVEL LA CAVALLERESCA
  • Vocabulari 1r Batx
  • Empresa u.3 1r Batx
  • Vocabulari Filosofia 1R Batxillerat
  • Filosofia 1r 2n trimestre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS