Filosofia Pau

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
1. Expliqueu breument les idees principals del text i com hi apareixen relacionades (entre 40 i 80 paraules).
L’estat just ha d’obligar als homes més savis, que han estat educats per assolir elnivell superior de coneixement, a prendre part en les tasques de la ciutat. Els ciutadans tenen que donar-se suport mutu i millorar la comunitat. L’estat ha d’educar a aquests ciutadans “savis” per quefacin el que tenen que fer. Les lleis no han de prioritzar la felicitat d’una classe
2. Expliqueu breument el significat, en el text, de les expressions següents (entre 5 i 15 paraules en cada cas):a) «bé en si mateix»: Allò atorgat per la naturalesa, origen de l’ordre moral que l’home hauria de seguir.
b) «desgraciats captius»: homes en estat d’ignorància i d’allunyament del veritableconeixement.

3. Per què diu Plató que el coneixement més sublim és la contemplació del bé en si mateix? Feu referència als aspectes del pensament de Plató que siguin pertinents, encara que no apareguinexplícitament en el text.
Plató ens diu que mitjançant la raó podem assolir el coneixement d’una realitat superior. L’objectiu de la mateixa filosofia és aconseguir lliurar-se del cos i tornar-lo al seuorigen immortal. El coneixement purifica, allibera l’ànima del cos. Per tant, arribant al coneixement del bé també s’aconsegueix purificar i que l’anima es retrobi amb la seva pròpia naturalesa.
4.Compareu la concepció de Plató del govern just amb una altra concepció del govern just que es pugui trobar en la història del pensament.
Proposa una democràcia liberal i no se cap altre model.
5.Creieu que Plató té raó quan defensa que l’Estat ha d’obligar a governar aquells que estiguin millor preparats? Raoneu la resposta.
Si te raó, les persones més preparades necessiten menys temps d’estudide la matèria, la societat funcionaria millor ja que cadascú faria el que millor se li dona. Però això de que la “naturalesa” elegeixi el que un pot fer o no pot no agradar a totes les persones....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Muestra Pau Filosofia
  • filosofia de platon examen pau
  • Definiciones de filosofia PAU
  • Examen PAU Filosofía (Ejemplo)
  • Filosofia PAU
  • Filosofia-Pau
  • Pau filosofía
  • Filosofia PAU

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS