Filosofia

Páginas: 4 (795 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
L’ORIGEN DEL PENSAMENT RACIONAL:
Una nova manera de pensar:
Els humans vam començar a pensar raonadament molt abans i arreu del mó. Allò que, de fet va començar a grècia va ser la manera pròpia depensar d’Occident, de la qual son hereus que té unes pecularitats que es posen en relleu entre els antics grecs per primera vegada. Els altres pobles de l’antiguetat ja pensaven racionalment.
En elpas del mite al logos hi ha un petit canvi en la manera d’explicar. Pas de les explicacions mítiques al racional.
Hesíode: intenta donar una visió naturalista, més endavant totes les visions sonnaturalistes. Al segle V acaba el pas del mite al logos.
l’univers mític:
deia ARISTÒTIL: que el coneixement comença per l’admiració. Així comença la nostra història.
Les escoles D’Homer i d’Hesíodeja als segles IX i VIII ac van copilar aquestes narracions en obres de renom com la Ilíada i L’Odissea. Aquestes obres van ser objecte d’estudi ja des del segle VI ac, i van influir en escolesfilosòfiques posteriors.
En homer pima la imaginació desbordada, en hesíode s’aprecia una naturalització dels déus. L’origen del món i de les coses responia a una història d’unions , de generacions i deconflictes amb passions humanes allò determina els fenòmens.
El resultat d’aquesta mentalitat és la consolidació d’un univers mític governat per forces sobrenaturals que escapen a la nostra comprensió ial control de la nostra voluntat.

Transició cap al logos:
Però aquest univers mític va començar a partir un procés de racionalització. Aquest procés va ser lent i gradual, però a mesura quepassava el temps s’anava estenent la idea que fins i tot els déus havien de sotmetre’s a la força d’un destí superior a ells. L’univers arbitrari dels mites es van transformar en un món regit per lleis isotmès a un ordre. Un món on els fenòmens naturals esdevenen comprensibles a la raó humana.

El Monistes:
Arjé un principi( arkhé en grec) primer principi.
Tales de Milet: posa de mode trobar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS