Filosofia

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013
L’OPINIÓ: seria el coneixement propi del món de les coses canviants. Per aquest motiu, es basa en l’experiència o sensibilitat i per això, segons plató, no constitueix un autèntic coneixement, sinótan sols una creença.

LA CIÈNCIA: és l’autèntic saber, perquè es coneixement racional del món ideal o intel·ligible. En ser les idees realitats universals, eternes, perfectes i incorruptibles,esdevenen també objectes de coneixement universal i segur. Un tipus de coneixement, però, que només posseeixen els més doctes i savis.

DIALÈCTICA: A partir dels conceptes ja donats, s’analitzen pertal d’ascendir als primers principis, les Idees, allò que és en si. És per a Plató la ciència suprema.

CATARSI O PURIFICACIÓ DE L’ÀNIMA: Desvincular l’ànima tant com sigui possible dels vinclesamb el món sensible que impedeix veure amb claredat el que és.

REMINISCÈNCIA: recordar allò que l’ànima ja havia contemplat aband de quedar vinculada al cos.

IMPULS ERÒTIC: Mètode pel quall’ànima es deslliga del món sensible. La desvinculació progressiva es porta a terme per l’amor al que és ple, absolut, perfecte: la veritat i el seu fonament.

TEORIA TRIPARTITA DE L’ANIMA: les tresfuncions de les quals forma l’ànima, una entitat real que té autonomia.

* FUNCIO RACIONAL: ens permet arribar al coneixement i que ha de ser guia i orientadora de les altres. Homes fets amb or. CAP* FUNCIO IRASCIBLE: equival al que nosaltres anomenem voluntat, i és la part de l’anima que més fàcilment se sotmet a la racionalitat. Constitueix d’entrada part de la irracionalitat humana.Fets de terra i argent. PIT
* FUNCIO APETITIVA: flux espontani d’impulsos, ocupa la major part de l’anima i és insaciable. Home fets de terra i bronze. VENTRE

ÀNIMA: és immortal i vatransmigrant d’un cos a l’altre.

ÈTICA: quan s’uneix amb el cos, té per naturalesa capacitats que depenen de la funció que predomina en ell

POLÍTICA: quan cada part assoleix la seva funció sobte una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS