Filosofia

Páginas: 6 (1340 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
NATURALESA HUMANA,INDIVIDU I CULTURA:La cultura introdueix un tipus d'informació útil q aporta el llenguatge simbòlic i la tècnica que permeten aconseguir una certa seguretat i confiança davant els perills. La invenció i la anticipació ens fa estar més segurs, la naturalesa humana té una dimensió biològica i un altre de cultural q interaccionen. La naturalesa biològica específica dels éssrshumans possibilita la vida cultural i la dimensió cultural augmenta el poder d'adaptació de la naturalesa biològica.
Un individu és qualsevol essr complet q pertany a una espècie, sigui animal o vegetal,utilitzam aquest terme com "ésser humà".S'utilitza aixi pq recentment s'ha donat la idea de q cada éssr humà és únic i irrepetible. Tot humà és subjecte de drets q no han d ser ignorats ni violats.L'individualisme: diu q l'ssr humà es l'unic propietari de la seva persona i de les seves capacitats i no deu res a la societat x elles.Aquest, serà lliure en mesura q sigui propietari d'ell mateix. En conseqüència, la societat és vista com un conjunt d'individus propietaris q es relacionen x l'intercanvi de béns i serveis que hagin stat capaços d'acumular. Cadascú mirarà de de buscar el seubenefici particular en qualsevol relació social i entén q l'stat ha de protegir la llibertat de l'individu pq puguin fer duncionar els intercanvis. Quan deim individualisme altruista és q qualsevol persona, x arribar a ser-ho i desenvolupar les seves capacitats, necessita el suport i la cooperació de la societat enq viu.

LA GÈNESI DE L'ÉSSER HUMÀ:L'éssr humà s sociable x naturalesa(Aristòtil).L'éssr humà és un animal polític;sociable x naturalesa,q necessita la societat i la cultura a aqsta li dona x realitzar-se. Noms en la societat x arribar a la perfecció i la felicitat q la seva naturalesa li permet i li exigeix.Viure en societat, és una exigència humana.Nmes l'ssr humà pot viure en societat, ja q nms ell està dotat d rao x conèixer el be i el mal,la justícia i la injustícia,i nmes elldisposa un llenguatge x expressar-los.Viure en societat no és una exigència de la naturalesa:L'ssr humà n s sociable x naturalesa, la societat es una construcció artificial, la societat és un acord entre els ssrs humans.Representants:Thomas Hobbes→afirma que el llop és un llop per a l'home, q els ssrs humans viuen en una situació caòtica x l'egoisme i estan en lluita permanent. X això es necessariun cap fort i absolut capaç d'imposar les seves lleis: conviure en pau.Jean-Jacques Rousseau→home natural solidari, l'home és bo x naturalesa, la societat el corromp, volen una situació de comunitat igualitària. Però l'aparició de la propietat privada i l'egoisme posa en perill el desenvolupament de la convivència pacífica.

APORTACIONS DE L'ANTROPOLOGIA CULTURAL:Estudia la manera d viure delsdiferents grups humans i l'evolució q ha experimentat. L'antropologia els interpreta i intenta comprendre'n el significat x reproduir l'evolució q experimenten. Les primeres societats: en el paleolític 35.000 any aC, les primeres agrupacions eren societats igualitaries q basaven la supervivència en la caça i la recol·lecció, hi predomina l'economia de l'intercanvi i la reciprocitat. En aquestsclans familiars, el cap es un home amb experiencia. Societats agrícoles: 8.000 anys aC canvis mediambientals els impulsen a buscar noves solucions x nous recursos. L'economia d'acumulació i redistribució controlada, ja és possible controlar excedents. D'un comandament compartir es passa a un cap de la tribu q és la persona amb poder suficient x recollir i emmagatzemar aliments i béns q puguin satisferles necessitats de la població en un moment determinat d'escassetat, tb hi havia liders guerrers. Els estats naixents: ·Una forta centralització del poder.·Una estratificació social més gran.·Una clara divisió de funcions.·Una desigualtat en la distribució de la riquesa.·Un desenvolupament urbanístic.·Un notable creixement cultural.
Aquesta nova forma d'organització social de caracter estatal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS