filosofo

Páginas: 4 (767 palabras) Publicado: 31 de enero de 2014
1. Panorama actual de la musica catalana.

Per reflectir el panorama actual de la música catalana parlarem del grup Manel, Antonia Font i Obrint pas.

1. Manel:

És un grup de música deBarcelona que canta en llengua catalana. Les seves cançons mesclen l'estil folcklòric. Els components d'aquest grup són tots d'origen Barcelonès. El primer disc que va vendre aquest grup fou “Els millorsprofessors europeus” al 2008. Per aquest disc varen aconseguir el premi al millor disc pop-rock de l'any. També aconseguiren el premi al tercer millor disc de l'any. Fou considerat un dels grupsrevelació de la música catalana al 2008. Dins aquest disc varen fer un video clip anomenat “Dona estrangera” i aquest guanyà el premi de millor videoclip de l'any en el festival Cinemad. Al 2009,van gravarla cançó anomenada “El caganer”. L'any 2010 aquest grup va vendre més de 30000 còpies del disc de “Els millors professors europeus” i gràcies a això aconseguiren entrar en la llista de discs d'or. Elseu segon disc, anomenat “10 milles per veure una bona armadura” varen destacar diverses cançons, com “Aniversari” i “Boomerang”. Durant el febrer del 2011 i només en 10 dies va ser el disc mes venuta tota Espanya i es mantingué dues setmanes seguides com el disc número 1. Més endavant varen treure un disc anomenat “Atletes, baixin de l'escenari” que representaven les olimpíades de Barcelona al'any 1992. Aquest grup està format per els següents membres: Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Valle.

b) Antònia Font.  

Antònia Font és un grup de música mallorquí que es vaformar a l'any 1997, i es caracteritza per la seva música festiva i per les seves lletres humorístiques i fantasioses. El nom d'aquest grup el varen fer en homenatge a una universitat que els vaacompanyar en la seva formació de grup.
A l'any 1997 Antònia font va mostrar la seva primera maqueta on hi havia quatre temes titulats “Cibernat Joan”, “S'univers és una festa”, “Rumba” i “Es xifón”. Al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofica
  • filosofos
  • filosofos
  • filosofo
  • Filosofa
  • filosofa
  • filosofo
  • filosofos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS