Filosofs A L'Edat Media

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2012
a) L’escolasticisme, era un moviment de filosofia i teologia en l’època medieval ( que estava molt involucrada amb la naturalesa de Deu), utilitzaven la filosofia y la ciència de Aristòtil percomprendre i profunditza el coneixement sobre Deu ( que era el major grau de veritat i de raó natural).
Els escolàstics consideraven a Aristòtil era la màxima autoritat filosòfica.
- SanAgustín (354- 430) filòsof cristià, es conegut principalment per que fusiona la filosofia platònica amb els dogmes cristians, basant-se en Plató, planteja dues civilitzacions paral·leles, el mon del objectessensibles amb un caràcter temporal, que no accepta el coneixement verdader, per que ens movem en mera aparença. La vida terrenal es basa en uns valors falsos, el verdader coneixement es troba en elmon de les idees perfectes, on Deu es una presencia eterna, perfecta e immutable, un mon al qual nomes es pot accedir a traves de la raó y no mitjança’n els sentits.
- Abelardo (1079- 1142),reinicia la polèmica del universals, es a dir un exemple, com el color verd, es pot aplicar a una gran candidat de objectes, aquest concepte posseeix per si mateix una realitat universal; al igual quePlató amb la seva teoria de les idees perfectes, la idea de color existeix, i que tots els objectes concrets que portessin aquell color es tan sols es un reflex imperfet, del la idea perfeta de color.En el cas de Aristòtil no es així, el color verd posseeix una vida pròpia, aquesta proposta se la coneix com “nominalisme”. Ala proposta de Plató se l’anomena “realisme” ; va ser un tema dediscussió durant l’Edat Media perquè implicaven qüestions com el concep-te de Deu o de la Santíssima Trinitat.
- San Tomás d’Aquino (1225- 1274), creia que basant-se en la filosofia de Aristòtil espodia comprovar l’existència de Deu, partint de les idees de Aristòtil, diu que l’individu te un principi diví (l’anima) i de matèria corrupta, es a dir que la raó i la fe son diferents però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofs
  • l'edat moderna
  • Els filòsofs i la música
  • Medicina a l'Edat Antiga
  • La publicitat a l’edat mitjana.
  • Filòsofs més destacats
  • Espanya a l'edat mitjana
  • L'Edat De Les Paraules

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS