Filosofía

Páginas: 2 (356 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2014
Els graus de saber en Plató

Plató considerava que la realitat es podia dividir en dos mons: el món sensible o real i l'intel·ligible o invisible. Plató anomena dualisme ontològic a aquestadivisió.
El món sensible està format pels objectes que estan a l'abast de la nostra vista, anomenats opinió (Doxa en grec), que es divideix en dor parts: les imatges, que són els reflexos i ombres, aquestssón de tipus conjectura (eikasia) i l'instrument pel qual es coneixen aquest coneixement és la percepción. D'altra banda hi ha les coses naturals, que són animals, plantes i/o objectes artificials,aquests són de tipus creença (pístis) i com en les imatges aquests també utilitzen l'instrument de la percepció. Segons Plató aquests tenen una vida finita, en dir això se sobreentén que no sónperfectes ja que la perfecció és eterna.
Això ens porta al món intel·ligible, anomenat ciència (epistémeel en grec) el qual està format per les realitat més absoluta; els objectes matemàtics. L'instrumentdel coneixement és la raó però recolzada en signes sensibles i la hipòtesis i la intuïció intel·lectual dialèctica. Objecte de coneixement les idees, principalment la Idea de Bé. Aquestes perdurensense variar al llarg del temps i són els models dels objectes del món sensible. A més aquests aquests són analitzats per la nostra part racional. La calitat del saber comença amb l'aparença fins arribara la veritat absoluta.
Segons Plató la tasca de tot filòsof és realitzar un camí que comprendrà des del món sensible al món de les idees i contemplar la idea de bé. I per explicar aquest pensamentutilitza "El mite de la caverna".















Això ens porta al món intel·ligible, anomenat ciència (epistémeel en grec) el qual està format per les realitat més absoluta; elsobjectes matemàtics. L'instrument del coneixement és la raó però recolzada en signes sensibles i hipòtesis i la intuïció intel·lectual dialèctica, les idees, principalment la Idea de Bé i
. les quals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS