Fitness

Páginas: 3 (731 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
La Guerra d'independència de Cuba
La Guerra Hispano-Estadounidense es va esclatar entre Espanya i els Estats Units de América en 1898, durant la infància del rey Alfons XIII, quan exercia laregència la reina Maria Cristina, viuda del Rey Alfons XII, sent presidenta del govern Espanyol Práxedes Mateo Sagasta i president D'Estats Units, William McKinley.
Aquest conflicte es generalmentanomenat a Espanya el desastre del 98, o Guerra de Cuba i , en Cuba anomenat , Guerra Hispano-Cubano-Norteamericana.
Els principals resultats van ser la independència de Cuba i la perdida, per part deEspanya, de la resta de les seves colònies en Amèrica i Asia, Cedides als Estats Units, que es va convertir per primera vegada en potencia mundial que a la vegada potència colonial.
Desprès del'expansió i conquista dels Estats Units en els antics territoris de Mèxic durant la primera meitat del segle XIX, las grans potencies mundials es van disputar les colònies per raons econòmiques. Un país erames poderós en tant la seva influencia i moneda es feien sentir en mes territoris i colònies. D'altrabanda en les pròsperes economies va haver una crisi de creixement per culpa dels mercats interns. s'imposava la necessitat d'obrir noves rutes comercials e incorporar nous territoris que absorbeixinla producció industrial.
En la conferencia de Berlin de 1884 las potencies europees van decidir repartir-se les seves àrees d'expansió en el continent africà, així per no arribar a una guerra entreells.
No obstant, els acords no es van acabar de finalitzar entre potències. A finals del segle XIX van succeir disputes per ports i fronteres sense que la delimitació no estava clara, sobretot enAfrica.
Els Estats Units, que no va participar en el repartiment d'Àfrica ni d'Àsia, van fixar la seva area d'expansió inicial en la religió del carib i en menor mesura en el Pacific, on la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fitness
  • fitness
  • el fitness
  • FITNESS
  • Fitness
  • Fitness
  • Fitness
  • Fitness

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS