FItxa diario de un skin

Páginas: 6 (1387 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
NOM:
GRUP:
NOTA: 10


Fitxa tècnica

Dir.: Jacobo Rispa
Rep.: Tristán Ulloa, Juana Acosta, Fernando Cayo, Macarena Gómez.
Any: 2005
Nac.: Espanyola
Dur.: 85 min.

1. L’article 1 de la Declaració Universal del Drets Humans diu el següent: “Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalmentels uns amb els altres”. Quins principis d’aquesta declaració són atacats pels membres del grup neonazi que apareix a la pel·lícula? Què significa el terme «fraternitat»? El grup neonazi que apareix a la pel·lícula ataca als negres, homosexuals… Així que ells creuen que són superiors que les altres etnies i creuen que aquestes no tenen els drets humans. La fraternitat és la relació d'afecte iconfiança entre persones que es considera pròpia de germans.

2. L’article 18 d’aquesta mateixa Declaració manifesta: “Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres”. Penses que en el cas dels grups neonaziss’ha de complir aquest article? Respecten els membres del grup neonazi aquests principis? Crec que si que s’ha de complir aquest article encara que els neonazis no respectin aquest dret: per ells la unica veu que te veu i vot és la seva ja que són ells els que realment s’entenen i són ells els que són superiors als altres.

3. Per què penses que el futbol és un dels eixos principals del mónneonazi? Quin ha de ser la finalitat i l’ideal de l’esport segons el teu parer? Quin és l’objectiu d’una competició esportiva per als grups neonazis? Perque és un camp que els uneix i que te una rivalitat directa i clara amb els seus adversaris, encara que jo crec que el futbol hauria de ser oci i no arribar a enfrentar a ningú. L’objectiu principal és vencer als rivals guanyant.

4. Els neonazisparteixen de la base de la defensa d’uns principis de valors nacionals exacerbats, i del concepte de superioritat davant altres ètnies. Penses que hi hauria bona relació entre uns skins espanyols i uns altres anglesos, posem per cas, pel que respecta a la defensa de les seves posicions nacionals? Qui seria, nacionalment parlant, superior? Hi hauria rivalitat en temes de patrioritat però tindrienmolts trets en comú. Possiblement, nacionalment parlant, seria superior un grup neonazi anglés pel fet cultural.

5. Quins grups socials, i per quina raó, creus que poden arribar més fàcilment a manifestar simpatia vers ideologies racistes o xenòfobes? Diferents grups neonazis de diferents llocs, racistes, xenofobs,

6. Quina simbologia, elements comuns o estètica identifiquen i caracteritzenals neonazis? Enumera els símbols que apareguin a la pel·lícula: Els grups neonazis solen utilitzar símbols com ara l'esvàstica, la creu celta, les runes i simbologia dels afrikaners o del Ku Klux Klan. Sovint utilitzen llenguatge poc comprensible, per exemple el número 88, que al ser la vuitena lletra de l'alfabet adquireix el significat de “Heil Hitler”. A més a més d'aquest número, els neonazishabitualment utilitzen diferents codis, com ara el 18NS (Adolf Hitler Nacional Socialista) 14 paraules ("Hem d'assegurar l'existència del nostre poble i un futur per als nens blancs", una al·lusió a la propaganda del supremacista blanc David Lane) i combinacions, com ara 14/88 (les catorze paraules més Heil Hitler!), etc. També utilizen emblemes de les SS.

7. Contra quins col·lectius actuen elsgrups neonazis? Actuen contra tots els que van en contra els principis neonazis, ja siguin politics, ciutadans de peu o asociacions.

8. Què entens sota el concepte de “neteja ètnica”? Qui no ha de ser “netejat”, segons els neonazis? Els neonazis creuen que s’ha de mantenir una raça pura sense negres ni jueus. Tots els partidaris dels grups neonazis, blancs i comunistes no han de ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DIARIO DE UN SKIN
  • Diario de un skin
  • diario de un skin
  • Diario de un skin
  • diario skin
  • Trabajo Diario De Un Skin
  • Trabajo Práctico diario de un skin
  • Informe "14 Kilómetros" Y "El Diario De Un Skin"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS