Fol treballadors

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2012
La representació dels treballadors i les treballadores a l'empresa o centre de treball correspon als delegats de personal o al comitè d'empresa, depenent del nombre de treballadors/ores. Tant uns comels altres són escollits en els processos d'eleccions sindicals que se celebren cada 4 anys. A les empreses amb diversos comitès d'empresa pot existir un comitè intercentres si s'ha pactat en elconveni col.lectiu. Amb independència d'aquests representants, els treballadors/ores afiliats/ades a un sindicat tenen dret a constituir seccions sindicals dins l'empresa, les quals poden actuar a travésdels delegats sindicals.
Eleccions sindicalsEls treballadors/ores de l'empresa o centre de treball més grans de 16 anys i amb una antiguitat a l'empresa d'un mes com a mínim escullen, mitjançantsufragi lliure, personal, secret i directe, els seus representants d'entre els treballadors/ores que tinguin 18 anys complerts i una antiguitat a l'empresa de 6 mesos com a mínim (llevat d'aquellesactivitats en què, per mobilitat del personal, es pacti en conveni col·lectiu un termini inferior amb el límit mínim de 3 mesos d'antiguitat).
Delegats de personal i Comitès d'empresaLa proporció derepresentants varia d'acord amb les dimensions de la plantilla de cada empresa:-Fins a 30 treballadors: 1 delegat de personal.-De 31 a 49 treballadors: 3 delegats de personal.-De 50 a 100 treballadors: 5components del Comitè d'empresa.-De 101 a 250 treballadors: 9 components del Comitè d'empresa.-De 251 a 500 treballadors: 13 components del Comitè d'empresa.-De 501 a 750 treballadors: 17 components delComitè d'empresa.-De 751 a 1.000 treballadors: 21 components del Comitè d'empresa.-1.000 treballadors en endavant, 2 més per cada 1.000 treballadors o fracció, amb un màxim de 75 representants.Fonts actuals que regulen les relacions laborals

trlet estatut dels treballadors,
convenis col-lectius,
principis generals de dret ,
usos i costum de determinades professions o sectors,
el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fol Representants Dels Treballadors I Garanties
  • fola
  • Fola
  • Fol
  • Folos
  • folos
  • tarea fol
  • Analisi estatut treballadors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS