Fol Representants Dels Treballadors I Garanties

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2012
Preguntes Fol tercer trimestre.

1. Representants dels treballadors i garanties (sindicats, manera de representació...).

El treballadors s’organitzen per tal de defensar els seusinteressos mitjançant els sindicats. Un sindicat es una organització associativa permanent que té per objecte defensar els treballadors, promocionar els seus interessos econòmics i socials, i millorar lescondicions de treballs.

Representativitat del sindicat L’àmbit d’implantació, audiència o representativitat depèn dels resultat obtinguts en les eleccions sindicals. L’àmbit derepresentativitat determina uns drets, unes facultats o unes competències diferents.

- Sindicats més representatius en l’àmbit estatal

- Sindicat més representatius en l’àmbit de la comunitat autònoma- Sindicats representatius.

Representació dels treballadors en l’empresa el dret dels treballadors a participar en l’empresa es materialitza per mitjà dels representants que hanelegit.

- Representació sindical en l’empresa: els treballadors afiliats a un sindicat poden crear seccions sindicals, que tenen certs drets: fer reunions després d’haver-ho notificat prèviament al’empresari, recaptar quotes, distribuir informació sindical fora de les hores de feina sense pertorbar l’activitat normal de l’empresa i rebre la informació que els envií el sindicat que tenen. Lesseccions sindicals han d’estar representades per delegats sindicals quan es tracti d’empreses o centre de treballa amb 250 treballadors i representin sindicats que són presents en el comitè d’empresa.Representació unitària es tracta de la representació del conjunt dels treballadors d’una empresa (delegats de persona i Comitè d’empresa).




Garanties dels representants delstreballadors

- Estabilitat a la feina, i protecció contra els acomiadaments, prioritat de permanència en l’empresa en els casos de suspensió o extinció del contracte.

- Prioritat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fol treballadors
  • drets i deures dels treballadors
  • Tributaci Dels Treballadors Temporers En Andorra
  • FOL tarea I
  • Drets i deures dels alumnes
  • classificació i codificació dels plàstics
  • Alimentació i cura dels aliments
  • Estructura I Funcionament Dels Vegetals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS