Fonts Documentals

Páginas: 4 (973 palabras) Publicado: 24 de septiembre de 2012
Comentari del llibre: “ Observació i anàlisi de fonts documentals i fotogràfiques”
L’ argument central d’aquest llibre és la utilitat de les fotografies com a fonts d’informació en les recerquesdocumentals. Les fotografies per el seu caràcter de reproducció d’imatges reals, permet una concreció més específica i té un valor afegit en la informació que altres fonts no tenen.
Però moltes vegadesaquestes imatges no són del tot objectives ja que estan realitzades per l’home que representa aspectes subjectius i parcials segons la seva visió, o estan alterats mitjançant processos tècnics pervoluntat artística de l’autor, creant una perspectiva personal de la realitat ja que recull aquells aspectes que vol destacar segons la seva visió personal i el que vol interpretar en aquell moment.Per això en el llibre fan una explicació dels diferents tipus d’imatges i quina informació es pot extreure de cadascuna, i quines eines fer servir fer fer-lo, és a dir, dona criteris procedimentalsper la tria i posterior avaluació de les fotografies segons siguin els objectius o finalitats.
L’estructuració del llibre i el seu contingut té una lògica molt coherent i entenedora.
En un primermoment tracta aspectes més generals de les fotografies, introduint una classificació del tipus de fotografia segons funcions, tractaments procedimentals o forma, i aporten una breu explicació de lainformació que ens pot donar cadascuna; en un segons pas parla quins són els elements analítics per extreure aquesta informació segons les seves característiques i temàtica , d‘aquesta manera també és mésfàcil contextualitzar. També especifica segons l’autor de l’obra si és fotografia professional, amateur o de l’àmbit familiar.
Una vegada ha fet un recull dels tipus d’imatges especifica i comtreure’n informació d’aquesta i la forma d’observació aconsella dos tipus de lectura. Primer una lectura dels elements directament observables on s’activen els coneixements previs e intuïtius de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fonts
  • Producció de documentals
  • DOCUMENTALS REDES
  • Fonts d'alimentació
  • Pruebas de fonts
  • Fonts De Energia
  • fonts noterials
  • fonts energia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS