Fonts d'alimentació

Páginas: 4 (773 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
Fonts d'alimentació

Descripció
La font d'alimentació converteix la línia de corrent altern (CA) de casa nostra a corrent continu (CC) necessari per a l'ordinador personal.
En un ordinadorpersonal (PC), generalment, la font d'alimentació és visible en la part posterior i es pot identificar perquè conté l'endoll elèctric i el ventilador.
Funcionament
Els voltatges habituals de sortida en CCde totes les fonts són:
3,3 volts, 5 volts, 12 volts
Els voltatges més baixos són utilitzats típicament per alimentar els circuits digitals, mentre que els 12 volts s'utilitzen per alimentar elsmotors (disc dur, CDROM) i certs ventiladors.
El principal paràmetre que identifica una font d'alimentació és la potencia de sortida máxima (en watts). Recordau que el valor en watts és el producte delvoltatge en volts per la intensitat de corrent en amperes.
El sistema operatiu, quan accedim al menú d'apagar l'equip, envia un senyal a la font d'alimentació que l'atura. Per altra part, el botód'encesa de l'ordinador envia un senyal de 5 volts a la font d'alimentació que li indica que s'ha de posar en marxa.
La font d'alimentació també disposa d'un dircuit anomenat VSB que proveeix 5 voltsd'espera fins y tot quan la font està apagada. Això és necessari perquè en prémer el botó d'encesa l'ordinador es pugui posar en marxa.
Quina font d'alimentació comprar?
Avui dia trobam fontsd'alimentació de 300w, 350w, 400w, 500w i més.
La nostra font haurà de ser més potent com més components tenguem connectats al nostre ordinador i més ràpid sigui (més consum). També podem trobar fonts per aordinadors servidors de més watts, fonts redundants per si se n'espanya una i que l'equip pugui seguir funcionant i sobre tot fonts silencioses on el ventilador és quasi inaudible.
També heu desaber que el wattatge representa la máxima potència que pot consumir. Així docs gastarà el mateix un ordinador amb font de 500w i un amb font de 300w, sempre que el consum real sigui menor de 300w....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fonts
  • Pruebas de fonts
  • Fonts De Energia
  • fonts energia
  • fonts del currículum
  • fonts noterials
  • Typodermic fonts
  • Fonts Del Dret

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS