frankenstein

Páginas: 10 (2286 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2014




Frankenstein



















Fitxa tècnica.
-Títol original: Mary Shelley's Frankenstein
-Director: Kenneth Branagh
-Fotografia: Roger Pratt
-Música: Patrick Doyle
-Producció: Francis Ford Coppola, James V. Hart, John Veitch, David Barron.
-Interpretes: Kenneth Branagh, Robert De Niro, Helena Bonham Carter, Tom Hulce.
-Durada: 123 minuts.

Comentari de lapel·lícula.
1. Què diu?
-Tema:
-Argument:
Robert Walton abandona Anglaterra en amb el propòsit d’arribar al Pol Nord . A punt d’arribant al Pol les condicions comencen a fer-se completament insofribles, troben en el seu camí a un estrany personatge que viatja sobre un tros de gel. L'home és rescatat i pujat a bord del vaixell, i és llavors quan el Doctor Frankenstein comença el seu relat.
lainfància del Doctor Frankenstein va ser feliç. Des de molt jove es va interessar pels secrets que la natura. El que volia realment era trobar la fórmula per alliberar l'organisme humà de la malaltia fent així l'home un ésser invulnerable a tot excepte a la mort violenta.
Un cop va haver reunit els coneixements necessaris va decidir que es trobava en condicions de realitzar el projecte que desdel primer moment s'havia plantejat: crear un ésser humà. Va ser així com, violant els secrets de la naturalesa humana, va aconseguir crear el que des d'un principi s'havia proposat. Un cop la seva gran obra finalitzada amb èxit va mirar a la seva creació i va fugir espantat pel que havia fet. Després d'això va caure malalt i un cop recuperat va tornar amb la seva família a Ginebra . quan vaarribar va rebre la notícia que el seu germà menor havia mort en estranyes circumstàncies. Un sentiment de temor va envair al Doctor Frankenstein, i va començar a sospitar que l'autor del crim podria ser la seva criatura.
Un dia, a la montanya, va aparèixer davant seu la abominable criatura desproporcionadament gran. Aviat va reconèixer en ella al monstre. Al principi es va espantar, però la sevacreació li va dir que es tranquil·litzés, que no li faria res, que únicament volia parlar amb ell. Li va relatar la seva història: Un cop abandonat per Víctor, la criatura va sortir al món exterior. Va ser víctima de l'odi i el rebuig de tothom. El seu cor hi havien bons sentiments,però aquests van ser substituïts per altres contraris per culpa de la reacció de la gent. Per aquest motiu va decidirbuscar al seu pare i que fes la funció que havia de fer la seva felicitat. D'aquesta manera li va demanar al Doctor Frankenstein una única cosa: que crees una noia com ell. Victor va acceptar la petició del monstre. En Victor va fer allò que li havia demanat, però la nova criatura es suïcida veien la reacció del seu creador i del monstre. no obstant, només porta a terme el seu pla després delsassassinats d'Elizabeth i de la mainadera a mans del monstre en la seva nit de noces: ficant la seva mà al pit i arrencant el seu cor. Llavors Victor pren el cos de Justine de tornada al seu laboratori, on li atorga el cap d'Elizabeth. A continuació galvanitza aquest «nou» cos i porta de tornada a Elizabeth com la seva núvia. Quan la criatura s'adona que la núvia no és per a ell, un enfrontament esprodueix abans que la núvia es destrueixi a si mateixa per la immolació.
La prematura mort de la seva mare durant un part, arrenca violentament a Víctor Frankenstein de la seva idíl·lica vida a Ginebra. Des d'aquest dia, la idea de vèncer a la mort serà la seva obsessió i, per això, decideix estudiar medicina. Hi coneix el sinistre professor Waldman, de qui es rumoreja que va passar la sevajoventut estudiant la possibilitat de crear un ésser humà. Víctor no només s'interessa pels seus experiments, sinó que està disposat a arribar fins al fons de la qüestió costi el que costi.

2. Com ho diu?
Podem veure com hi ha moltes escenes obscures, ja que es una pel·lícula de terror, hi ha moments de patiment de tensió per això la poca llum i la sensació de misèria fam i mala olor les podem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Frankenstein
  • frankenstein
  • Frankenstein
  • Frankenstein
  • Frankenstein
  • frankenstein
  • Frankenstein
  • Frankenstein

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS