Fugaç

Páginas: 4 (894 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2012
1. Sobre la trama de Fugaç.
En un capvespre d’estiu un grup d’amics i familiars queden per sopar, ja que estan afectats pels problemes que els envolten, i juguen amb una taula que adivina el futur.Cada vegada els problemes es van descobrint, els de la Mestressa de la casa, el fill(de la Mestressa), la dona jove(muller del fill) i l’Amic(amic del fill, pel qual s’ha fet la reunió). L’home i laDona també tenen patiments, però no ho aparenten.
Al jugar al joc de la taula, l’Amic fa una serie de preguntes relacionades amb el home molt compremetedores, com per exemple: “Taula, te un amant elsenyor doctor?”.
Més tard, els personatges aconseguixen resoldre els seus problemes, escepte l’home i la dona, que els canvia la vida inesperadament.
Al segon acte, l’home i la noia tenen unencontre molt intim, que acaba amb la mort dels dos, una assassinada per l’home, i aquest amb el suicidi.
Al tercer acte, els personatges parles del que els dona, a cadascun, sentit a la vida. De cop pasaun estel fugaç, que també pasa al final de la segona escena i que conclou també aquesta.

2. Estructura, forma i llenguatge.

Josep Maria Benet i Jornet utilitza una estructura de tres actesorganitzats en tres blocs: el primer i el segon de manera autonoma i el tercer formant un epíleg on es justifica tot.
A l’estructura es coneixen els fets i les actuacions i motivacions del personatgespels espectadors. Gaudeix d’una optica personal i privilegiada en relació amb la dels personatges, i disposa d’una informació essencial en la comprensió del desenvolupament i desenllaç de les dueshistories. En fugaç no es coneix el futur dels esdeveniments fins que no ocorren.
Benet utilitza el recurs de l’acció simultània entre la part final de l’acte segon i tot l’acte tercer en dos escenarisdistints.
Les trucades a l’home que fa la dona es el que estableix el nexe entre el segon i tercer acte.
El pont estructural entre els actes el fa la figura del home, que es el fil conductor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fugacidad
  • Una Cultura De La Fugacidad
  • Realidades fugaces
  • fugacidad de la vida
  • Las Estrellas Fugaces
  • 1cActividad y Fugacidad
  • Mezcla Y Fugacidad
  • Fugacidad Y Resiliencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS