Fusin Fision Nuclear

Páginas: 7 (1606 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
David Gonzalez Agüera

QÜESTIONARI 2 SOBRE RADIOACTIVITAT.

Pes sobre la qualificació final: 10%. Temps orientatiu: 6-8 hores.

Preferiblement en grups de dos estudiants (es pot fer individualment en cas de dificultats horàries).

Format: Adobe Acrobat (PDF), Word 2003, o OpenOffice Writer. Tipus de lletra recomanat: Times New Roman, mida 12. Extensió aproximada: entre 3 i 5 pàgines.Data de lliurament: abans del divendres 19 de novembre a les 17 hores, per correu electrònic a:
comajunc@tecnocampus.cat
Cal enviar un arxiu adjunt al missatge, sense comprimir. Poseu els vostres cognoms com a nom de l’arxiu. Per exemple, “cognomAcognomB.pdf”
S’acceptaran els lliuraments amb retard (fins al 9 de gener com a màxim), amb una penalització sobre la nota.

Cal incloure alfinal una llista numerada de les referències d’on heu tret la informació: adreces web (enllaçables), llibres, revistes, etc. Es valorarà la utilització de referències en anglès, francès, italià o alemany. Cal indicar el lloc o llocs d’on prové cadascuna de les respostes que doneu, dins del text de les mateixes respostes, amb el número de la referència corresponent entre parèntesis quadrats, així:[1] [2] [3]...



Preguntes del qüestionari:

Intenteu redactar les respostes relacionant-les amb algun dels conceptes explicats a classe en el tema de l’estructura atòmica. No és imprescindible contestar-les totes.

1. Expliqueu els tres tipus de radiació que emeten els elements radioactius. Quin dels tres tipus de radiació creieu que és més perjudicial per a les persones?Abans de començar amb les explicacions farem una breu introducció a la mesura de la radioactivitat.
Cal pensar que estem rodejats en tot moment de radiació
[pic]
Que prové de tot el que ens rodeja(en major o menor intensitat),així que sense que ens adonem el nostre cos rep cada any aproximadament 100mrem(1Rem=1Repx1RBE(Rep=93erg g-1 de teixit tou) ,això es deu a que els isòtopsradioactius com ara radi,radó,urani i tori desprenen partícules del seu nucli de forma natural.


Existeixen 3 tipus de radiació,que depenen del tipus de partícules que es desprenen de l’àtom :


a)Radiació alpha(nuclis d’ Heli):Partícules de càrrega positiva,provava el canvi del número atòmic en 2 unitats,són de gran mida que facilita d’evitar la seva propagació.(per elements com araradi,urani).


-Provoca efectes nocius a la part més superficial de la pell,però no afecta a la part interna,ja que no traspassa la capa cutània,en canvi si es ingerit si que té un efecte més directe al cos,però sempre de tipus superficial(tot i que si s’ingereix afectaria a tot el conducte de la faringe ,estómac,etc.)


b)Radiació beta(electrons o positrons):Raigs catòdics,canvia elnúmero atòmic en una unitat,són de mida més petita,i carregats de forma negativa.(per elements com el triti,carboni14 estronci90).


-Tot i que aquestes partícules són més penetrants,no afecten d’igual forma al cos,ja que et traspassen,provoquen menys lesions superficials,però en cas d’ingestió si que són molt més agressives i poden provocar danys molt més grans que les alfa.c)Radiació gamma(fotons): Són les ones electromagnètiques,es crean quan el nucli passa d’un estat de molta excitació a un de menys energia(potasi40,pluutoni239,cesi137).


-Pot produir greus danys als nuclis de les cèl·lules com cremades ,i a llarg termini càncer,però només en exposicions que superin els 10.000mrem.



2. Expliqueu com funciona el mètode del carboni 14. Serviria per a comprovarl’edat d’un fòssil d’uns 10 milions d’anys? Serviria per a comprovar l’edat d’una piràmide d’uns 5000 anys?


Tot organisme viu es compon de varis elements,entre ells hi ha el Carboni14,que és un element radioactiu,que forma part de tots els organismes vius,aquest carboni es manté estable durant tota la vida del cos al que hi pertany,ja que va renovant la seva composició(intercanvi de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fision nuclear
  • Fision Nuclear
  • FISION NUCLEAR
  • Fision Nuclear
  • fision nuclear
  • Fision nuclear
  • Fision Nuclear
  • Fision nuclear

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS