FUTURS VIATGES A LA LLUNA

Páginas: 7 (1689 palabras) Publicado: 14 de junio de 2015
FUTURS VIATGES A LA LLUNA


Josep Samper
Manel Adell
Guillem Garriga
Pep Garcia
Pau Carcellé
Matias Palomares





Índex
Introducció
Característiques físiques
Composició
Tipus de naus
Alimentació
Combustible necessari(tipus)
Apol·lo 11
Motor del coet
Viatjar en una nau
Conclusió












Introducció
La Lluna és l’únic satèl·lit natural de la Terra. El seu diàmetre és de 3.475 km i orbita auna distància mitjana de 384.400 km. La seva massa és molt menor que la terrestre, i l’acceleració de la gravetat és aproximadament 1/6 de la de la Terra. La seva superfície està plena de cràters i posseïx una atmosfera molt tènue. Vist des de la Terra, és l’objecte més brillant després del Sol, tot i que realment no brilla, ens reflecteix la llum del sol.

Característiques físiques:
La Lluna té3.475 km de diàmetre, la seva superfície és de 37.700.000 km2 i el seu volum, 21.860.000 km3.
 
Composició: 
L’escorça de la Lluna està composta per una varietat d’elements primaris, que inclouenurani, tori, potassi, oxigen, silici, magnesi, ferro, titani, calci, alumini i hidrogen.


Tipus de naus

Saturn V:

El coet més potent i avançat construït pels Estats Units de tots els que s'hanconstruït, un autèntic monstre de més de 100 metres d'altura que va permetre portar els astronautes de l'Apol·lo cap a la Lluna.

Transbordador espacial:

El Transbordador Espacial creat pels Estats Units va ser una nau reutilitzable, el seu coet llançador estava dissenyat només anar amb l'orbitador tripulat que portava dins la seva càrrega útil.

Atlas V:

L'Atles V (500), és un coet de Estats Units que vaser desenvolupat per Lockheed Martin i Boeing com a part del programa de la Força Aèria de vehicles de llançament d'un sol ús.

Delta IV:

El Delta IV (Heavy) és un llançador d'un sol ús creat pels Estats Units dissenyat especialment per posar satèl∙lits en òrbita.


Alimentació

L'aliment espacial és un tipus especial d'aliment , emprat per a la nutrició dels astronautes en les missionstripulades a l'espai . Fonamentalment es tracta d'aliments bàsics que compleixen nutritivament les necessitats mitjanes dels astronautes a l'espai . En l'actualitat és una preocupació la nutrició en l'espai a causa de la nova era de viatges de llarga durada en l'espai que es avecinan.1 2 La popularitat dels aliments deshidratats a la fi del segle XX , era en part culpa de l'era espacial , encara que avuidia no és així . L'objectiu de l'alimentació espacial és poder oferir aliments als astronautes que cobreixin les seves necessitats biològiques d'energia al mateix temps que resultin tan agradables com poden ser-ho en la tierra3 Les millores en l'alimentació espacial s'han realitzat durant l'última part del segle XX .

Avui en dia els aliments especials formen part dels estudis de la tecnologiadels aliments . En molts casos s'han de dissenyar aliments amb requisits especials . Per exemple en condicions de microgravetat alguns aliments deixen molles , o les begudes deixen gotes que poden surar a la cabina podent danyar els equips . A més els astronautes tenen canvis fisiològics durant i després dels vols , cosa a la que l'alimentació espacial ha de enfrontar-se com un repte .

Combustiblenecessari(tipus)
A l'hora de dissenyar un coet espacial els enginyers tenen una gamma d'opcions, per a cada combustible ai un respectiu occident, doncs un coet ha de portar el seu propi oxigen, a la combinació entre oxidant i combustibles, tots dos igual d'importants, l'anomenem propelente. Alguns dels més usats són:

► Hidrogen líquid (combustible) + Oxigen líquid (oxidant)
• Avantatges: És una deles combinacions més poderosa, dóna el millor rendiment entre la massa d'un coet i la seva potència.
• Desavantatge: Té una densitat baixa, així que un coet amb aquest combustible és més voluminós. Tots dos químics han de ser emmagatzemats a pressió i baixes temperatures; seus gasos d'escapament són molt calents i els toveres han de ser refrigerats amb el propi combustible perquè no es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Lluna
  • NIT DE LLUNA
  • lluna nueva
  • El viatge a chichiro
  • Nit De Lluna
  • El palau de la lluna
  • La geologia a la lluna
  • Viatge a Etiòpia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS