G_SO6 Nazisme i segona guerra mundial

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2013
RESPOSTES



1. La crisi econòmica del 1929 que alemanya va viure, va fer possible la vertiginosa ascensió del nacionalsocialisme. Les empobrides classes mitjanes van abraçar-se al nazisme coml'última possibilitat de salvació, davant la por que els hi produïa l'ascens del comunisme. Malgrat el simplisme de la seva doctrina i del seu programa, Hitler i els seus seguidors van aconseguir 107escons a les eleccions del 1930, gràcies als vots de la petita burgesia i dels treballadors afectats per la desocupació forçosa.

Aturar el bolxevisme. Volien una Alemanya amb uns fonaments d'unapolítica i d'una economia estables, la voluntat de posar en pràctica el programa econòmic de Hitler sense interferències del sector polític.





2. Hongria (Horthy 1919),Itàlia (Mussolini1922), Espanya (Rivera 1923), Albània (Zogy 1924), Polònia ( General Pilsudsky 1926), Lituània (Smetoria 1926), Portugal (General Carmona 1926), Iugoslàvia (King Alexander 1929), Portugal (Salazar1932), Alemanya (Hitler 1933), Letònia (Ulmanis 1934), Estònia (Pals 1934), Bulgària (Coronel Velchev 1934), Àustria (Dallfuss 1934), Grècia (Metaxas 1936), Romania (King Carol 1938), Espanya (GeneralFranco 1939).

La població havia canviat i s’havia convertit en l’anomenada societat de masses. En la societat de masses, la gran majoria, podia accedir a llocs que abans només eren exclusius a unesminories, com podien ser els espectacles, els esports o els transports públics. La població votava en sufragi universal, que ja s’havia anat instaurant en els estats més liberals, així que les massesse sentien partícips d’una nació. Si algú aconseguia dominar la societat de masses a través dels mitjans de comunicació orals i escrits, podria tenir el poder i això es el que va passar en totsaquests països. El feixisme va aconseguir alçar-se amb molt poder, conquerint-lo “constitucionalment”. Una altre de les causes del seu triomf en tot l’estat europeu, va ser la seducció d’unes masses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FEIXISMES I SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • Nazisme I La Ii Guerra Mundial. (Nota 9.30)
  • Segona guerra mundial
  • Segona Guerra Mundial
  • LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • Feixisme i segona guerra
  • Segona Guerra Mundial
  • Segona guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS