Segona Guerra Mundial

Páginas: 3 (745 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
La Segona Guerra Mundial
Causes

La Segona Guerra Mundial, va esclatar al 1939 entre Japó, Alemanya i Itàlia junt amb els seus aliats i la triple Aliança (França, Amèrica i Anglaterra) a causade:
- La invasió de Polònia pels alemanys l’1 de setembre de 1939.
- La ideologia nazi, nacionalista imerialista que aspira a conquerir un espai vital per Alemanya basant-se en el racisme i lasuperioritat de la raça. Això suponia un perill pel domini d’Europa i del món.
- El tractat de Versalles que va acabar en la ruina d’Alemanya.
- El poble Italià també està descontent pel tractat i a mñesMussolini va imposar les idees imperialistes.
- Les idees imperialistes també van ser imposades a Japó.
Fases

A la Segona Guerra Mundial podem distingir-hi tres fases:
Primera fase: lasupremància de l’eix, on el número de tropes de les forces alemanyes i poloneses eren practicament similars. Hiitler va enviar 1,5 milions de soldats i el mariscal polonès Edwar Rydz-Smigly esperava reunir 1,8milions d’homes. Les forces arerees alemanyes estaven formades per 1.600 aeronaus d’últim model, mentre que la meitat dels 935 avions polonesos eren obsolets.
Segona fase: L’expansió de la guerra.Aquesta fase va començar un any després de la caiguda de França, quan el conflicte es va convertir en una guerra mundial. Mentre es portaven a fi campanyes secundaries als Balcans i al nord d’África,així com combats aeris contra els britànics, Hitler preparava l’atac contra aquest i es va aliar amb els països del sud-est d’Europa per atacar a la URSS.
Tercera fase: el canvi de curs de la guerra.Roosevelt. Churchill i els seus respectius consellers es van reunir a Washington a finals de desembre del 1941 per confirmar la seva estrategia. Aquesta consistia i tenia l’objectiu de derrotar aAlemanya, però els britànics només tenien capacitat per lluitat a Europa i la guerra contra Japó va pasar a ser una responsabilitat gairebé exclusiva d’EE.UU.
Conseqüències

Aquest gran conflicte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Segona Guerra Mundial
  • LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • Segona guerra mundial
  • la segona guerra mundial
  • segona guerra mundial
  • FEIXISMES I SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • La Segona Guerra Mundial
  • G_SO6 Nazisme i segona guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS