galileo galilei

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
Ciències per al món contemporani
Treball sobre la pel·lícula Galileo de Liliana Cavani :
______________________________________________________________________


1. Presentació del personatge(ell i la relació amb els altres)
2. La pel·lícula


1. Presentació del personatge

Galileo Galilei va néixer el 15 de febrer de 1564 a Pisa, i va morir el 8 de gener de 1642 a Arcetri .Eracatòlic.
Va ser físic, matemàtic i filòsof italià, va ser una personatge capdal durant la Revolució Científica. Va desenvolupar el telescopi i a causa d’això va poder fer grans descobriments astronòmics,així com, l’heliocentrisme (tot afirmant la teoria de Copèrnic), els cràters de la lluna i diversos satèl·lits.
Se’l considera pare el pare de la ciència moderna, ja que va ser la primera personaque va utilitzar el mètode hipoteticodeductiu.

Va començar estudiant Medicina i a una universitat de Pisa, però finalment es va acabar interessant per les Matemàtiques.
Va començar a estudiarMedicina a la Universitat de Pisa , però finalment es va decantar per les matemàtiques.
Va demostrar que Aristòtil s’havia equivocat al suposar que el pes es proporcional a la caiguda dels seus cossos,i també al formular que l’univers girava entorn de la Terra ( Geocentrisme).
El fet de que estigués en contra de les teories d’Aristòtil, és a dir a favor de Copèrnic, va suposar estar també encontra de l’Església catòlica, i que per tant que fos condemnat per la Inquisició per escriure el llibre Diàlegs sobre la teoria heliocèntrica de Copèrnic, ja que que el contingut va en contra de lesSagrades Escriptures i a més, el va dedicar al Papa Urbà VIiI, que va considerar que el llibre era una ofensa contra la seva persona i Déu.
Com el seu amic Giordano Bruno, que va ser condemnat a lafoguera per creure que la terra es movia , Galileo es pot afirmar,segons fonts externes, que va acabar desprès d’una condemna a presó perpètua en una prohibició d’ensenyar públicament la teoria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galileo galilei
  • galileo galilei
  • galileo galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo galilei

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS