Gastronomía Australia

Páginas: 5 (1101 palabras) Publicado: 7 de junio de 2012
www.australiangourmets.com
www.afuegolento.com
absolutaustralia.com
elcomercio.es
indigenousautralia.info
australiaflavour.com
ausbushfoods.com
australia.org
eataustralia.info














































INDEX

Introducció i història

Productes característics:

Carns, Peixos, Fruites, Postres

ElaboracionsINTRODUCCIÓ I HISTÒRIA

Per introduir aquest treball s'ha de parlar de la colonització que va patir el país a partir de finals del segle XVIII, quan el Regne Unit va enviar una flota amb quasi 1500 persones cap a Australia. A més de la colonització, després de la 2a Guerra Mundial, Austràlia va obrir les portes a la immigració, lamajoria de l'europa mediterrània, i de asia, precissament dues zones amb molta tradició culinària.

A part d'aquesta història recent, els natius australians porten habitant la zona des de més de 42000 anys, el que succeeix és que els colons arriben per viure instaurant-hi les normes que ells porten, sense interesar-se per res de la forma de viure ni de la cultura que tenien els natius, ignorantper tant, molts productes auctoctons que ja es feien servir a la cuina australiana. Quan arriben els immigrants desde el Mediterrani i Asia, desde paisos amb una cultura culinaria molt important, portaven les seves receptes desde casa.

No va ser fins a la dècada dels 80 que es va començar a popularitzar la cuina dels aborigens, gràcies a un programa de TV que apareixia un ex-soldat australiàexplorant els diferents territoris australians, compartint molts programes amb aborigens. A finals dels 80 apareixien receptaris com “The Bushfood Handbook” escrit per Vic Cherikoff, una autoritat australiana en menjar natiu. Cherikoff, que te la carrera de ciències aplicades, va estar treballant a la Universitat de Sydney investigant els valors nutricionals de el menjar natiu.

Aquest treball temolt en compte la gastronomia australiana aborigen, també coneguda com Bushfood.



PRODUCTES CARACTERÍSTICS

A Austràlia, encara que bona part del seu territori és un terreny desèrtic, o semiàrid i poc fèrtil, es pot trobar molta varietat en quant a productes autòctons.

CARNS

La carn de cangur , molt saludable, sense greixos. Per cuinar-la es marina, i es sol fer a la parrilla.Aquesta carn està començant a importar-se a europa, encara que a Espanya hi ha molt poca oferta. Consumir carn de cangur a Austràlia es va legalitzar en la majoria d'estats l'any 1993, abans la carn de cangur la utilitzaben pel menjar de les mascotes.

La carn d'emú, també carn saludable, carn vermella baixa en grasa i colesterol. Es semblant a la carn de vedella en quant a sabor i apariencia. Te mesferro, proteines, vitamines A, C i B12 que la vedella i es mes baixa en colesterol que el pollastre. L'emú es cria de forma natural, això fa que no tingui aditius químics. El American Chefs Foundation va premiar la carn d'emú amb una medalla d'or pel seu sabor, apariencia i aspecte general.

De cocodril és l'altre carn popular d'Austràlia, una peça pot arribar a fer 7 metres. Molta gent diu quela carn de cocodril és la carn que es trobaria entre el pollastre i el peix. Es pot cuinar amb diferents mètodes i és important deixar reposar 5min sempre després del cuinat perque els musculs del cocodril es relaxin. Es un producte car.



PEIXOS I MARISCS

Barramundi, el seu nom vol dir peix de riu d'escames grans en idioma aborigen. Es un peix de grans proporcions, pot arribar a mesurarfins a 2 metres i pot arribar a pesar fins a 60Kg, encara que el mes corrent es que pesin uns 5kg, S'alimenta de crustacis i moluscs. És un peix molt apreciat a Australia, i molt car. Es pot fer a la parrilla, fregit, al forn...

Spanner Crab és un cranc salvatge, del noroest d'Australia. Amb un tamany d'entre 350 i 1200 grams.

Yabbies, es considerat un delicatessen, amb una textura més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gastronomia australia
  • La gastronomía de Australia l
  • Australia
  • AUSTRALIA
  • australia
  • Australia
  • Australia
  • Australia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS