Gaudi

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (262 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 15 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Antoni Gaudí:

Antoni Gaudí i Cornet va neixer Riudoms o Reus, el 25 juny 1852 - Barcelona,i va morir el 10 de juny de 1926 va ser un arquitecte espanyol, màximrepresentant del modernisme català.

Gaudí va ser un arquitecte amb un sentit innat de la geometria i el volum, així com una gran capacitat imaginativa que lipermetia projectar mentalment la majoria de les seves obres abans de passar-les a plans. De fet, poques vegades feia plànols detallats de les seves obres; preferiarecrear sobre maquetes tridimensionals, modelant tots els detalls segons els anava ideant mentalment. En altres ocasions, anava improvisant sobre la marxa, donantinstruccions als seus col.laboradors sobre el que havien de fer.

Dotat d'una forta intuïció i capacitat creativa, Gaudí concebia els seus edificis d'una maneraglobal, atenent tant a les solucions estructurals com les funcionals i decoratives. Estudiava fins al més mínim detall de les seves creacions, integrant enl'arquitectura tot un seguit de treballs artesanals que dominava ell mateix a la perfecció. Així mateix, va introduir noves tècniques en el tractament dels materials, com el seufamós trencadís fet amb peces de ceràmica de rebuig.

Després d'uns inicis influenciat per l'art neogòtic, així com certes tendències orientalitzats, Gaudí vadesembocar en el modernisme en la seva època de major efervescència, entre finals del segle XIX i principis del XX. No obstant això, l'arquitecte reusenc va anar mésenllà del modernisme ortodox, creant un estil personal basat en l'observació de la natura, fruit del com va ser la seva utilització de formes geomètriques reglades.