Genocidi Atòmic De Hiroshima I Nagasaki (Anàlisi Crític Sobre La Problemàtica Dels Bombardejos Atòmics De 1945)(

Páginas: 5 (1215 palabras) Publicado: 12 de abril de 2011
GENOCIDI ATÒMIC DE HIROSHIMA I NAGASAKI
(Anàlisi crític sobre la problemàtica dels bombardejos atòmics de 1945)

El 6 d’agost de 1945 tingué lloc la primera utilització d’armament nuclear en una guerra. Sobre les 8 del matí, el bombarder americà B-29 Enola Gay, acompanyat per altres dos avions, va deixar caure la primera bomba atòmica llançada contra una població a Hiroshima com aconseqüència, segons els autors del bombardeig, de la negativa del govern japonès d’acceptar la rendició que se li proposava a l’ultimàtum anunciat des de la Conferència de Postdam. Dos dies després del primer bombardeig, els americans llançaren una segona bomba, més potent encara que l’anterior, a Nagasaki. Les conseqüències foren d’un abast impensable ni tan sols pels creadors d’aquest nou tipus d’arma. Idins de les repercussions, les que calen més atenció per la impressió que suposen no són ja les econòmiques ni les polítiques, sinó les humanes. Aquest breu treball intenta fer una crítica a la barbaritat que suposà aquest acte sense precedents i intentar extraure les causes principals que portaren al govern dels Estats Units a la utilització d’una nova tecnologia militar de la que estimaven el danyque podia causar.

Situació prèvia als bombardejos El Japó va declarar la guerra als Estats Units el 5 de novembre de 1941 després de que aquest prenguera una sèrie de mesures que deixaven en una mala posició al Japó com, per exemple la imposició del Tractat Naval de Washington, que assegurava la primacia naval americana i anglesa, així com l’ocupació de certs territoris considerats àread’influència japonesa. Tot açò és el que va portar a l’atac el 7 de desembre de 1941 de Pearl Harbor, que va suposar la commoció dels Estats Units. Un atac normal en temps de guerra dirigit contra un objectiu únicament militar i que no ocasionà danys a civils. D’altra banda, el govern americà ja portava anys investigant sobre els usos de l’energia nuclear al camp militar. Des del 2 d’agost de 1939, quanAlbert Einstein s’adreçà al President F.D. Roosvelt explicant-li el descobriment del que aquesta energia era capaç de fer, fins el 16 de juliol de 1945, data de la Prova Trinity (on es va provar per primera vegada una bomba atòmica), els americans no descansaren fins trobar la fórmula que els fera tenir l’arma més poderosa de totes les existents. Després de derrotar a l’Alemanya nazi, els aliats,cansats de tota la força gastada a la contesa europea, llançaren un ultimàtum al Japó per a que fera pública la seua rendició. Sinó, les potències aliades li donarien l’últim cop. Encara que en aquesta ocasió el govern japonès rebutjà les imposicions de la Declaració de Postdam, anteriorment el govern americà i els seus aliats havien rebutjar els intents d’arribar a un acord sobre la rendició que lishavien fet arribar els japonesos.

Javier Bocero Martín, 1r C del Grau d’Històra Significat del bombardeig Des del seu llançament sempre s’ha discutit sobre la utilització d’armes nuclears en conflictes armats. El cas d’Hiroshima ens porta a fer una reflexió sobre la guerra, sobre els termes i condicions que es tenen que donar en un conflicte d’aquest tipus. I sobretot ens porta areplantejar-nos el propi sistema que s’ha creat, ja que la justícia internacional no s’aplica de manera uniforme a tots els estats. Per als americans i les potències aliades, el bombardeig era necessari per a escurçar la guerra uns quants mesos i salvar, segons ells, centenars de milers de vides americanes, quan els últims anys s’ha demostrat que el nombre de morts no hauria arribat ni als 50.000 soldats.Aquest és un dels diferents arguments que es donaren per a justificar la matança. Però la realitat és una altra, vora 250.000 assassinats per les dos bombes atòmiques llançades, 150.000 en l’acte i la resta com a conseqüència de malalties a causa dels efectes nocius nuclears. Haurem d’analitzar la situació per a concloure en si era necessària o no, debat vigent des de fa més de 50 anys. L’atac...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bombardeos atómicos sobre Hiroshima y Nagasaki
  • Bombardeos atómicos sobre Hiroshima y Nagasaki
  • Consecuencias De Los Bombardeos Atómicos Sobre Hiroshima y Nagasaki
  • Hiroshima & Nagasaki
  • Hiroshima & Nagasaki
  • Bombardeos At Micos Sobre Hiroshima Y Nagasaki
  • Ensayo: Los Bombardeos Atomicas Sobre Hiroshima Y Nagasaki.
  • Hiroshima y nagasaki

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS