GENOMA HUMÀ

Páginas: 3 (533 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2014
PROJECTE GENOMA HUMÀ
Raquel López Fernandez
CMC

1. Què és el genoma humà? En quants de cromosomes s’organitza?
El genoma humà és el nombre total de cromosomes del cos. El genoma humà estàformat per molècules d’ADN, que es troben organitzades en 23 parells de cromosomes.

2. Quina utilitat pot tenir el coneixement del genoma humà?
La utilitat que pot tenir el coneixement del genomahumà és què per conèixer la informació genètica que conté i poder estudiar els gens era necessari conèixer la seqüència de bases.

3. Què és la PCR? En què consisteix aquesta tècnica? Quina utilitat té?La PCR o reacció en cadena realitzada per l’enzim polimerasa és una tècnica que permet obtenir de manera ràpida i molt simple milions de còpies d’un fragment d’ADN. El procés d’amplificació de l’ADNes fa en un aparell anomenat termociclador, que permet realitzar cicles successius d’escalfament i de refredament, en presència d’uns enzims determinats. A cadascun d’aquests cicles, l’ADN es duplicai se’n produeix una còpia.

4. Quines aplicacions té la biotecnologia en la identificació d’individus?
Les aplicacions que té la biotecnologia en la identificació d’individus és que gràcies al’empremta genètica que és una tècnica que permet la identificació dels individus per mitjà de l’anàlisi de l’ADN, es pot obtenir a partir de mostres de sang, pell, cabells, semen o qualsevol altre teixit.Cada individu posseeix una distribució de bandes d’ADN pròpia, com una mena de codi de barres. L’anàlisi d’empremtes genètiques és una eina molt útil per a la identificació dels sospitosos d’havercomès un delicte, la identificació de víctimes d’accidents, la determinació de paternitats o l’estudi de l’ADN de restes prehistòriques humanes.

5. En què consisteix la teràpia gènica?
La teràpiagènica és el procediment de tractament d’algunes malalties genètiques per mitjà de la tecnologia de l’ADN. Consisteix a introduir en les cèl·lules del pacient un gen normal que reemplaci el gen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Human Genome Project
  • Projecte genoma huma+ projecte encode+ bioinformatica
  • La carrera por el genoma human
  • projecte genoma huma
  • Genoma
  • Genoma
  • genoma
  • genoma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS