geografia 2n batxillerat

Páginas: 5 (1105 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
Tipus de clima
Localització i unitats de relleu

Precipitacions
Temperatures
Varietats


Climes oceànic/atlàntic
Galicia, Astúries, Cantàbria, El País Basc, l’extrem septentrional de Navarra i la Vall d’Aran.
Massís Galaic, Serralada cantàbrica, Pirineus, Muntanyes Basques.
Era Primària. Estrats, moviment hercinià, sòcols. Materials: roques metamòrfiques, roques silícies.Precipitacions abundants (1000-2500mm durant més de 150dies), són mes escasses a l’estiu.
Dos motius:
Nord: afectació front polar. Sud: proximitat al mar.
La nuvolositat i la humitat ambiental són altes i les temperatures són suaus, amb mitjanes anuals que se situen entre els 11ºC i els 15ºC amb poca oscil·lació tèrmica.
-Varietats de muntanya oceànica: L’altitud del relleu és causa del descens deles temperatures i ocasiona precipitacions superiors als 1500 mm anuals, amb nevades freqüents a l’hivern.
-Varietat oceànica de transició: El clima d’aquestes zones presenta una transició entre els climes oceànics i els de l’interior de la Meseta i la depressió de l’Ebre. Es caracteritza pel fet de rebre una clara influència atlàntica, però amb un volum de precipitacions menor, estius força secsi hiverns freds.







Climes mediterranis
Part meridional de la façana atlàntica peninsular i per tot el litoral Mediterrani, les Illes Balears i una zona del sud d’Andalusia.
Pirineus, depressió de l’Ebre, depressió del Guadalquivir, Sierra Morena, Serralada Litoral Catalana, zones perifèriques a la Meseta.
Era terciària.
Materials: roques metamòrfiques, roques silícies.
El volumde precipitacions oscil.la entre els 400 mm i els 700 mm, valors més alts cap al nord i a zones de muntanya.
Al estiu hi han menys precipitacions. Al interior també son més baixes.
Estius calorosos i secs, hiverns suaus i pluges no gaire abundants, però que de vegades, poden ser torrencials, sobretot a la tardor.
-Varietat d’influència atlàntica: Els relleus no impedeixen la penetració deles depressions i dels fronts de l’Atlàntic. Precipitacions abundants (octubre-maig). A causa de la baixa latitud d’aquestes zones i de la influència de l’anticicló de les Açores, els estius són secs i calorosos.
-Varietat de muntanya mediterrània: Precipitacions procedents del mar Mediterrani, amb un volum que oscil·la entre els 600mm i els 800mm. En general, hiverns frescos i estius suaus.-Varietat seca amb menys de 400 mm de precipitacions anuals: Clima sec amb un índex d’aridesa força alt i un dèficit hídric notable. Es distingeixen climes esteparis i desèrtics als trams costaners més arids, on hi ha llocs en què les pluges no arriben als 150mm l’any, amb una gran irregularitat interanual. Pluges, escasses i irregulars, cauen de manera torrencial. Estius calorosos i hiverns suaus.Climes d’interior o d’influència mediterrània

Comprèn gairebé la totalitat de Castella-La Manxa i la Comunitat de Madrid i afecta extenses zones de transició climàtica entre territoris amb clima interior d’influència atlàntica, a l’oest, i espais amb clima interior d’influència mediterrània, cap a l’est.
Precipitacions escasses durant tot l’any, entre 325 i 550 mm. Els màxims corresponena l’hivern i a la primavera, amb nevades ocasionals per la influència de l’aire polar, i a la tardor, per la influència de les precipitacions mediterrànies.
Té uns hiverns molt freds, durant els quals es registren algunes de les temperatures mínimes absolutes d’Espanya. L’estiu és molt calorós i sec, amb temperatures mitjanes al juliol i l’agost que superen els 22,5ºC i que poden atènyer màximsabsoluts de fins a 45ºC per l’acció de masses d’aire tropical continental saharià.
-Hiverns llargs i freds amb estius curts, secs i moderats:
A l’hivern, la temperatura mínima diària durant més de 100 dies està per sota dels 3ºC. Hiverns llargs i estiu curts. Domini de l’aire tropical. Precipitacions escasses (325-600mm).
-Varietat de muntanya interior: Una major continentalitat i per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografía 2n batxillerat
  • Conceptes geografia 2n Batxillerat
  • Filosofia de 2n de Batxillerat
  • Esquema filosofia 2n batxillerat
  • Historia Tema 2.
  • Economia de l'empresa 2n batxillerat apunts
  • 2n Batxillerat
  • geografia 2n batx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS