Geografia

Páginas: 4 (940 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2012
QUESTIONARI SOBRE LA GLOBALITZACIÓ

1. Què és la globalització.
2. Protagonistes de la globalització.
-------------------------------------------------
3. Organismes que gestionen laglobalització.
-------------------------------------------------

4. Què és l’intercanvi desigual.
5. Què és l’endeutament.
6. Divisió del món en l’era de la globalització.
7. Alternatives imoviments antiglobalització.
-------------------------------------------------

1. La globalització; és una tendència dels mercats i de les empreses a estendre's, aconseguint una dimensió mundial quesobrepassa les fronteres nacionals unificant els mercats, societats i cultures, a través d'una sèrie de transformacions socials, econòmiques i polítiques que els donen un caràcter global. Aquestprocés es va originar en la civilització occidental i s'ha estès al voltant del món en les ultimes dècades de la edat contemporània. El seu major impuls ho rebrà amb la caiguda del comunisme i la fi de laGuerra Freda.
La globalització és sovint identificada com un procés produït principalment per les societats que viuen sota el capitalisme democràtic o la democràcia liberal i que han obert lesseves portes a la revolució informàtica. Actualment gracies a les noves tecnologies i a nous sistemes de comunicació fan que això sigui possible. També han desaparegut els mercats tancats locals inacionals, així com les disputes entre el proteccionisme i el lliurecanvisme ja que s’ha acabat imposant-se el liberalisme econòmic o ultraliberalisme.

2. Actualment, les multinacionals són lesprotagonistes del la globalització. L’eficàcia, la velocitat i l’evolució dels transports deixen en segon terme les distancies. S’instal·len allà on hi ha ma d’obra barata, més avantatges fiscals,laborals i menys controls ambientals.
Van desenvolupar-se amb la intenció d’evitar el creixement proteccionista dels estats i per evitar les elevades despeses dels transports. Arriben a tenir un gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS