Germinal, la película

Páginas: 7 (1516 palabras) Publicado: 20 de enero de 2012
GERMINAL.
Apartat 3: Les ideologies de la classe obrera.
A la ciutat minera a la bora de Voreaux, a finals del segle XIX, els pocs drets dels treballadors era cada cop més extrems. Els baixos salaris, el proletariat, la mala alimentació, el mal albergatge, començament de malalties a causa de la poca higiene… Tot era un cicle, on els obrers de la mina estaven condemnats. Ells es van assabentarde la situació però l’únic que podien fer era ser forts contra les adversitats i seguir intentant treure endavant a la família.
De cop i volta; més crisi, menys salaris. No podien viure pitjor de lo que estaven així que van agrupar, van declarar vagues que anaven acompanyades de violència contra màquines i contra persones i exigien que el parlament dictes una legislació protectora: comença lalluita de classes.
Dins de la consciencia obrera hi havien dos postures ideològiques; els socialistes, persones oposades al capitalisme i oposats a les classes socials de la Burgesia, com objectiu la supressió de les classes socials;i els anarquistes, que s’oposaven a qualsevol autoritat i volien una revolta molt agressiva més ben dit de venjança. Com Souverine, ell esta en contra dels movimentsrevolucionaris que suggereixen, ell vol més moviment, més brusc, sense tenir en compte la organització ell vol actuar ràpid. Replica a Lantier que tots son uns egoistes, ja que només els i preocupa els diners i que ells desitgen només ser burgesos també. Després Col·loca la bomba en la mina de Laporette i la inunda.
En la pel·lícula es parla de la AIT: Associació Internacional dels treballadors.Necessitaven el seu suports, suport dels treballadors de diferents països, perquè només tots junts es pot “guanyar” aquesta guerra, però era una organització, en aquell temps, en evolució.
Després de haver parlat amb el director de la mina, i aquest haver rebutjat les mínimes condicions que els treballadors demanaven, arribena ala conclusió de que sinó fan res, sinó moren avui moriran demà.Souverine no fa cas a la AIT, ell pensa que s’ha d’arrassar tot, i aixó poder construir un món nou. Lantier s’oposa a ell, no vol arribar a tal extrem, diu que tots junts ho aconseguiran, es té que crear un fons de previsió.
La solidaritat entre obrers, es molt diversa. Hi han obrers que si que s’ajuden entre ells, mínimament. També s’ajuden mútuament manifestant-se, contra problemes que afectena tots. Poca solidaritat hi ha entre els obrers en vaga i el que han preferit treballar, els esquirols poca solidaritat han tingut només pensant amb ells i no valoren l’esforç dels seus companys, però els treballadors que es revolten, pel meu punt de vista, ho exageren molt i els tracten com si fossin porqueria, no els respecten ni son tolerants a la ideologia de cadascú ni en el que cada un delstreballadors ha triat depenent del seu estat personal.

4- La vaga i les seves conseqüències.
Dos fets precipiten la vaga en la mina;
* Les retallades de salaris, que impedeixen la vida dels obrers i les seves famílies.
* La iniciació de la AIT, i la repercussió que arriba a la mina com a l’arribada de Lantier que proposa la revolta a partir dels seus principis, que obren els ulls aaquella societat obrera justament en la seva pitjor època.

Els miners cobraven per vagoneta, i no per hores. Per això no es preocupaven d'enfortir els entivats, i al final els van pagar els entivats a part, però els van baixar el preu de la vagoneta, de manera que sortien perdent.
Maheu és un treballador responsable, on la seva família a servit l’empresa des de els seu inicis , es una bona veu.Així que ell i pocs treballadors més son convocats a casa del Secretari general. Maheu primer informa al Secretari de les condicions en les que estan pasan totes aquelles famílies i a continuació li proposa una pujada de sou ( 5 ct.) a canvi d’un bon rendiment. És denegat i Lantier l’amenaça amb vagues.
Souvarine deia que a la Companyia l’interessava que hi hagués vaga ja que a ells no els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal pelicula
  • PELÍCULA GERMINAL
  • germinal la pelicula
  • Pelicula Germinal
  • Germinal La Pelicula
  • Pelicula: Germinal
  • Germinal la pelicula
  • Germinal pelicula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS