Gestio De La Innovacio SolPAC3 1

Páginas: 7 (1592 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2015
Solucions orientatives

Prova d’avaluació continuada 3

1- L’empresa per la qual treballeu ( “BIGFASTBUS” ) es dedica al transport discrecional en forma de lloguer d‘autocars per viatges, excursions, etc. El propietari, que ha sentit a parlar d’innovació interna però no en té ni idea, us reclama que li presenteu un llistat amb les definicions i exemples aplicables a l’empresa de cadascund’aquests conceptes: Innovació de procés, Innovació de producte, innovació organitzativa global i innovació de gestió.
Innovació de processos: terme relativament nou, neix en la dècada dels noranta, i fa referència a la innovació tecnològica i organitzativa de l'empresa. És de gran utilitat, i com a exemple es pot citar el cas d'IBM, que gràcies a aquest tipus d'innovació va aconseguir reduir de set diesa un el temps que trigaven a preparar les ofertes per a la compra d'un ordinador, aconseguint arribar a preparar un nombre d'ofertes deu vegades major en el mateix temps.
A vegades també es coneix com innovació interna i en el seu vessant organitzatiu és la part intangible d'aquest tipus d'innovacions, motiu pel qual de vegades han passat desapercebudes i no s'ha deixat constància dels avançosrealitzats. Dins les innovacions de procés de caràcter organitzatiu, cal destacar les innovacions estructurals; que són les que afecten a la definició de responsabilitats de l'empresa; i les de gestió, que es comentaran més endavant.
D'altra banda, el vessant tecnològic és la part tangible d'aquest tipus d'innovació, i fa referència als avanços científics que milloren el procés d'elaboració d'unproducte
Com a exemple d’innovació de procés a l’empresa “BIGFASTBUS” podria ser el desenvolupament d’un sistema de reserves d’autobusos on-line que permeti al client confeccionar pressupostos propis i realitzar les reserves pertinents.
Innovació de producte: aquesta modalitat d'innovació és la que fa referència a les estratègies de l'empresa per guanyar competitivitat incidint en l'estalvi de costosde producció o en estalvi als canals de distribució; però tot això aplicat al producte en si. És a dir, totes les innovacions aplicades directament sobre el producte, com poden ser estratègies de fidelització, desenvolupaments de nous productes, etcètera. Es tracta de la finalitat més estesa de la innovació, ja que l'objectiu és més tangible i va orientat a les demandes del mercat, per aconseguiraixí nous productes i serveis que responguin a les necessitats dels usuaris i així la seva comercialització tingui més possibilitats d'èxit.
Un exemple d’aquest tipus d’innovació podria consistir en la instal·lació d’un sistema de localització i posicionament global (GPS) als autocars que permetés localitzar-los en qualsevol moment des de la web de la companyia i fos mostrada com un serveiaddicional accessible pels clients perquè poguessin saber en tot moment on es troben els “seus” autobusos.
Innovació organitzativa global: aquest tipus d'innovació s'ha definit com la part intangible de les innovacions de processos; i com s'ha comentat, es destaca dins d'aquest tipus d'innovacions, les estructurals , que afecten a la definició de responsabilitats de l'empresa; i les de gestió, que escomenten a continuació.Com a exemple podria ser la implantació d’un model de qualitat EFQM d’excel·lència o d’un clàssic ISO 9000.
Innovació de gestió: com s'ha comentat anteriorment, es tracta d'una classe d'innovació de procés, amb caràcter organitzatiu, que fa referència al conjunt d'operacions i processos, així com especificacions que fan referència al model de negoci que es duu a terme. Com aexemple, la primera empresa semi-virtual del món, Visa, deu el seu èxit a la innovació de gestió.
La innovació de gestió s'allunya dels principis, processos i pràctiques tradicionals de gestió canviant la manera de treballar dels executius. Les finalitats habituals de fixar objectius, motivar als treballadors, assignar recursos, etcètera, passen a gestionar-se des de nous punts de vista.
Un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Creatividad E Innovaci N 1
  • LA SISTEMATIZACI N DE LA GESTI N DE LA TECNOLOG A Y DE LA INNOVACI N
  • 1 Gesti N De Almacenamiento
  • Emprendimiento y Gesti 1
  • Procesos De Gesti N 1
  • CUADRO COMPARATIVO ENTRE INNOVACI N 1
  • SISTEMA DE GESTI N DE CALIDAD 1
  • Trabajo 1 Gesti N De Almacenes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS