Ggg

Páginas: 11 (2605 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015
2.2. Les dimensions del producte
A l’hora de definir el producte d’una empresa es té que conceptualitzar en tres dimensions:
1) Producte essencial: ¿què és el que realment compra el client? Es defineix el benefici que el producte ha de proporcionar al client.
2) Producte real: es defineix el nivell de qualitat, peculiaritats, estil, nom de marca i l’envàs.
3) Producte ampliat: alvoltant del nucli i del producte real s’ofereixen serveis i/o beneficis addicionals al consumidor.
PRODUCTE ESSENCIAL ¿Què és el que realment compra el client?
Alimentació Sana, Qualitat de Vida, Producte Natural, Cuina Mediterrània
PRODUCTE REAL Es defineixen les característiques del producte (qualitat, peculiaritats, marca, etiquetatge, envàs...)
Oli d’Oliva Extra-Verge,Varietat Arbequina, Acidesa 0,4, Envasos de vidre de ¾ litre, Etiquetatge tradicional, marca “La Olivera”
PRODUCTE AMPLIAT Serveis i beneficis addicionals al consumidor (garanties, serveis post-venda, seguretat...)
Número 900 d’atenció al client, Receptes a l’etiquetatge, Transport a Domicili per a grans comandes, Sèrie Numerada
3. Classificació dels productes
3.1. Béns, serveis i ideesSi recuperem la definició de producte com a “bé material, servei o idea que és susceptible de satisfer una necessitat del consumidor i que, a més, té un valor per a ell”, podem fer una primera distinció entre béns, serveis i idees:
• Els béns són qualsevol element físic que pot ser ofert a un mercat per a exhibir-lo, adquirir-lo, utilitzarlo o consumir-lo, i que satisfà un desig o necessitat.• Els serveis són un tipus de producte que consisteix en activitats, beneficis o satisfaccions ofertes a la venda que són essencialment intangibles i que no donen com a resultat cap tipus de propietat.
• Les idees són pensaments, raonaments, estats d’opinió, conceptes o qüestions socials. La seva finalitat, bàsicament, es centra a incrementar el nivell de coneixement del consumidor sobre unproducte, tema o qüestió determinats, perquè hi mediti i n’estableixi un judici, una valoració o una opinió.
3.2.1 Productes de consum
• Productes de conveniència. Són els que el consumidor tendeix a adquirir sovint i amb un mínim esforç. Exemples d’aquest tipus de productes són la pasta de dents, els detergents o una sopa de sobre. Tots acostumen a tenir un preu baix.
Al mateix temps,els productes de conveniència es poden classificar en diferents categories:
– Productes d’ús comú o de compra corrent. Són els que el consumidor compra habitualment, sovint d’una manera rutinària i fent un esforç de compra mínim.
– Productes de compra per impuls. Són els que es compren sense cap planificació ni esforç.
– Productes de compra d’emergència. Són els que s’adquireixen quansorgeix alguna necessitat urgent. Un paraigua quan cau una tempesta, etc.
• Productes de compra esporàdica. Són els que s’adquireixen amb menys freqüència i després que el consumidor hagi dut un procés de selecció . Alguns exemples d’aquests productes els trobem en els electrodomèstics i els productes informàtics.
• Productes d’especialitat . Són els quepresenten unes característiques especials o que comporten una identificació amb una marca de prestigi i que provoquen la voluntat de fer un esforç especial de compra. En són exemples les joies, la roba de marca o l’estada en hotels de luxe.
• Productes no buscats. Són aquells l’existència dels quals no és coneguda pel consumidor o que, tot i conèixer -la, no se n’ha plantejatl’adquisició, encara que puguin satisfer una necessitat determinada. Com a exemples podem esmentar les assegurances ( de vida, sanitàries, de vehicles).
3.2.2. Productes organitzacionals
Els productes organitzacionals són adquirits per empreses, institucions públiques o organitzacions privades sense finalitat de lucre.
Es tendeixen a classificar d’acord amb els usos als quals es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ggg
  • no se ggg
  • Frentes ggg
  • ggg jkjj
  • ggg de casa
  • ggg shavots
  • GGG Biqiomica
  • Fgg ggg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS