GIMNASTICA MASSATGES

Páginas: 5 (1012 palabras) Publicado: 1 de abril de 2015




SESSIÓ DE MASSATGES














Educació Física
1r A Batxillerat
Cristina Almeida i Magalí Ferrusola
INTRODUCCIÓ:
Definició
El massatge és una forma d’estímul físic manual sobre l’organisme, que provoca reaccions biològiques, metabòliques, psicològiques i socials beneficioses. Probablement és l’instrument terapèutic més antic que l’ésser humà ha utilitzat per autoproporcionar-se unrecurs natural contra el dolor, i ha anat evolucionant conforme ho ha fet la societat. Existeixen diversos tipus de massatges: des del de relaxació fins l’afectiu o sensual, passant per l’específicament terapèutic (massoteràpia) del àmbit sanitari i el del àmbit esportiu, destinat a la millora de l’activitat física.
Els beneficis
Els massatges ens proporcionen relaxació i afavoreixen el somni.Serveixen per aliviar o eliminar dolors concrets del cos o l’organisme, i li proporcionen un major vigor, apart de reduir el cansament. S’utilitzen quan tenim una zona tensa o possible lesió: poden descontracturar els músculs i deixar-los relaxats. Poden aplicar-se en qualsevol part del cos afavorint la circulació, calmant els nervis i relaxar la ment. Són extremadament beneficiosos per la concentraciói per la millora de resultats acadèmics. A més a més, el massatge va unit a la pràctica d’exercici moderat, per millorar el benestar general de l’organisme.
A continuació exposem els diferents tipus de massatges que utilitzarem a la nostra sessió.
Finalitat:
Massatge circulatori: està destinat a activar el flux sanguini, afavorint la eliminació de toxines.
Massatge de relaxació: tendeix aharmonitzar el sistema nerviós introduint, tal com el seu nom indica, un determinat grau de relaxació muscular i ajudant a l’individu a recuperar o mantenir l’equilibri psicofísic.
Massatge descontracturant: són les manipulacions realitzades sobre un o varis grups musculars contracturats.
Massatge sensitiu: el seu propòsit és reduir les conseqüències psicofísiques (les físiques i les emocionals) quegeneren el estrés. S’aplica en moviments suaus i harmònics, evitant els canvis forts de ritme i la pèrdua de contacte.
El massatge que més treballarem serà el massatge relaxant. Aquest tipus de massatge ens ajuda a descarregar la tensió acumulada: s’aplica lentament i amb una pressió firme i progressiva. El més important a l’hora de realitzar aquest tipus de massatge és actuar sobre els punts detensió del receptor, realitzant les maniobres en les àrees de tensió (els “nusos”), que principalment es troben a l’esquena. També s’ha de tenir en compte que qui realitza els massatges estigui tranquil i relaxat, així podrà influir positivament en el resultat del massatge i aconseguir l’objectiu desitjat.

PART PRÀCTICA:
PART INICIAL:
Comencem la sessió amb un seguit d’exercicis per escalfar:
Cursacontínua de 2 minuts
Sèries (correr lateral, aixecar genolls, talons al cul, sprint i tornar caminant)
Estiraments:











ESQUENA:
Comencem amb uns massatges que realitzarem a l’esquena.
Per fer aquests massatges, la persona s’ha de tombar panxa avall. La persona que realitza el massatge, amb els polze s ha de fer moviments cap amunt, avall i a les espatlles.
Un cop còmodes, dobleguem elbraç cap a l’espatlla i fem un massatge pel contorn de l’omòplat, de dalt a baix, fent servir quatre dits molt suaument. Després fem com que ‘’amassem’’ ambdós costats de la columna vertebral, des del coll i de manera molt lenta i profunda a la vegada, per afluixar la tensió carregada als músculs.
Després, passem la mà en forma de puny, als dos costats de la columna vertebral fins al final del’esquena, on separem les mans pels dos costats, i llavors pugem una altra vegada formant ones per tota l’esquena fins arribar a l’espatlla i al coll, on tornem a començar.
A continuació, es realitza el mateix massatge però es recolza el palmell de la mà des de les espatlles fins el maluc. Passem tota la mà per l’esquena, pels costats i tornem a la posició inicial.
Finalment fem lliscar les mans al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gimnastica
  • Gimnasta
  • GIMNASTA
  • Escuelas Gimnasticas
  • Composición gimnástica
  • Escuelas gimnasticas
  • Actividades Gimnasticas
  • actividades gimnasticas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS