Gimnastica

Páginas: 14 (3268 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2012
GIMNASTICA ARTISTICA
La gimnàstica artística es una modalitat de gimnàstica que consisteix en la realització d’una composició de coreografia, combinant de forma diferent hi ha a una velocitat ràpida i eficaç, hi consisteix en fer moviments corporals molt elaborats i ràpids. Les característiques de la gimnàstica artística exigeixen de cada esportista una forma física i excepcional i una dietadiferent basada en fibrats de carboni, perquè aquest esport requereix molta força i estar molt en forma. Es un esport olímpic on competeixen tan homes com dones però per separat. Les competicions de gimnàstica artística (coneguda també com gimnàstica olímpica) normalment solen tenir tres modalitats tan a la categoria masculina com a la femenina:
-Competició individual general: En aquestacompetició cada competidor lluita als aparells per a poder coronar-se el campió individual. A la final participen els 24 gimnastes que han aconseguit les millors puntuacions a la ronda classificatòria. La nota de cada gimnasta s’aconsegueix sumant puntuacions a cada aparell.
-Finals individuals per aparells: En las finals individuals per aparells, es decideix quin es el millor esportista a cadaaparell. En aquesta competició només participen els 8 gimnastes que aconsegueixen millor puntuació a cada aparell. En aquesta modalitat nomes es permet tenir dos gimnastes de la mateixa nacionalitat de cada vuit.
-Competició per equips: En la competició per equips competeixen els vuit millors equips en fase classificatòria.

La barra inferior pot ser ajustada entre 140 i160 cm d'alçada,mentre que la superior s'ha de situar entre 235 i 240 cm d'alçada. Les barres estan, en la seva base, separades per un metre de distància i poden ser ajustades fins a una separació màxima entre elles de 143,5 cm. La rutina sencera ha de fluir d'un moviment a un altre sense pauses, balancejos de sobres o suports de més. Cada exercici ha de incloure dos soltes. Les gimnastes solen pujar a les barres utilitzantun trampolí.
L'exercici ha de durar entre 70 i 90 segons i cobrir tota la longitud de l'aparell. La gimnasta ha de realitzar moviments acrobàtics, gimnàstics i de dansa per aconseguir una alta puntuació. Hi ha algunes exigències en la barra d'equilibri:  una sèrie acrobàtica que inclogui almenys dos elements de vol, un gir sobre una cama d'almenys 360 graus, un salt de gran amplitud, una sèrie. Elsalt practicat en aquest aparell  (cavall, cavallet o poltre)  és un dels que requereix una mica més d'esforç.  Els diferents salts d'aquesta modalitat en la categoria  femenina estan agrupats en quatre tipus,  definint cada un les variades posicions del cos i els moviments que es  realitzen durant l'exercici. Des de l'inici de la cursa fins que els peus toquen a terra, la gimnasta ha d'estartotalment  concentrada. Segons el salt que la gimnasta  decideix i realitzar, aquest ha de complir amb les  exigències del codi de puntuació vigent. Un bon salt  comença amb una carrera forta o accelerada, la gimnasta  s'enlaira de el trampolí, elevant els seus peus per sobre del cap amb una tremenda rapidesa durant el pre vol (des del trampolí fins a contactar amb el cavall). El segon vol i l'aterratge són fases crítiques. Cal observar l'altura i la distància assolides, així com el nombre de mortals i girs. A més,les gimnastes han de "clavar" els seus estacionaments,  sense donar cap pas de més. Normalment, el nombre de mortals i girs realitzats per la gimnasta conformen la dificultat del salt. La pista usada per prendre carrera cap al salt fa un metre d'ample per 25metres dellarg. El poltre mesura 120 centímetres d'alt i té 35centímetres d'ample per 160 centímetres de llarg.
L'exercici de sòl ha d'estar adaptat musicalment mitjançant una coreografia, durar entre 70 i 90 segons i cobrir l'àrea sencera del sòl. La gimnasta ha d'emprar elements acrobàtics i gimnàstics per obtenir una alta puntuació en el seu exercici. Aquests elements han d'incloure dues sèries acrobàtiques,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gimnasta
  • GIMNASTA
  • Escuelas Gimnasticas
  • Composición gimnástica
  • Actividades Gimnasticas
  • Escuelas gimnasticas
  • actividades gimnasticas
  • series gimnasticas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS