Giselle

Páginas: 3 (558 palabras) Publicado: 22 de enero de 2012
ANÀLISI D’EXECUSSIÓ TÈCNICA DE CAMES I MSICALITAT (CAMPEROL I ACTE)

Bruce Marks (ABT)

Una de les característiques més visibles de Marks és la sortida i l’aterratge en el treball de salt. Laprofunditat del plié i el control de la fisicalitat li permet aprofitar l’accentuació exacta de la música, fet que potencia la caracterització del personatge, ja que, com he esmentat en altres casos, lamúsica és un element molt important que explica molt contingut del personatge i l’obra en general.

Per tant, l’accentuació física del salt la trobem a terra i no en la suspenció, tot i que no voldir que aquesta no hi sigui, sinó que es perceb a partir d’un altre treball, localitzat sobretot en la part superior del cos. Hi podem observar un bon control del centre que li permet la independènciaentre tronc i cames, de manera que en descendir del salt, el tronc, braços i cap donen un efecte contrari, presentant gran airositat.
Mentre les cames dibuixen tècnica i ritme musical, la part mésemocional (tors), juga el paper interpretatiu que demana el personatge, gràcies a la mobilitat.

Vist des de l’actualitat podríem pensar que les condicions físiques de Marks no són impressionants, jaque avui dia la concepció física del ballarí ha canviat. No hi veiem grans línies de peus i cames exagerades, ni tampoc grans extensions, però si força capacitat de plié que li ajuda en tot eltreball esmentat abans. A més el virtuosisme el trobem en petits detalls, com en la cura del tancament de 5ª posició, la mobilitat superior i la música.
I, tal i com vam veure en Fracci, aquí també veiemuna certa naturalitat volguda en moments (com en les caminades) que juguen al mateix personatge.

Maurizio Vanadia (Scala de Milà)

L’accentuació del salt i de les trancisions és diferent aMarks. El temps a terra està escurçat, tant abans de saltar com en caure. Tal és així que per enllaçar els cabrioles hi ha passos entre i entre (pas de bourés), de manera que la suspenció està generada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GISELLE
  • gisella
  • Giselle
  • Giselle
  • Giselle
  • Giselle
  • Giselle
  • giselle

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS