Glossari psicopatologia

Páginas: 8 (1923 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
A
Abúlia: manca total o parcial de voluntat/motivació que es pot expressar com una incapacitat de prendre decisions i executar-les.
Afàsia: trastorn del llenguatge que sobrevé com a conseqüència d’una lesió cerebral. Segons el DSM-IV, es tracta d’una alteració de la comprensió o transmissió de idees mitjançant el llenguatge en qualsevol de les seves formes –lectura, escriptura o parla-deguda a traumatismes o malalties dels centres cerebrals implicats en el llenguatge.
Alexitimia: dificultat per descriure i comunicar verbalment les experiències emocionals; també sol incloure reducció de imaginacions i fantasies, i una orientació externa del pensament.
Al·lucinació: es produeix sense objecte real, però amb característiques semblants a una percepció normal i el convenciment derealitat per part de l’individu. No és susceptible de ser dirigida ni controlada voluntàriament per qui l’experimenta.
Al·lucinació hipnagògica: pseudopercepció que es produeix en situacions lligades al adormiment en les seves fases inicials.
Al·lucinosis: rep aquest nom, quan l’individu es dóna compte de la anormalitat de les al·lucinacions i fa una crítica correcta de la mateixa. L’individuté consciència de que l’objecte o l’estímul percebuts són irreals.
Amnèsia anterògrada: incapacitat per adquirir nova informació a partir del moment que s’ha manifestat.
Amnèsia psicògena: alteració reversible de la memòria que impedeix al subjecte recordar experiències o esdeveniments, predominantment de tipus autobiogràfic. Aquests episodis solen aparèixer després d’esdeveniments traumàtics osituacions molt estressants.
Amnèsia retrògrada: incapacitat de recuperar informació sobre fets més o menys remots o sobre coneixements adquirits abans que es manifestés.
Amnèsia transitòria: amnèsia caracteritzada per l’aparició sobtada d’amnèsia anterògrada profunda associada a amnèsia retrograda en grau variable, sense símptomes neurològics, que es resol habitualment en unes hores.Anhedonia: pèrdua notòria de la capacitat per experimentar plaer amb objectes o situacions físiques (anhedonia física) o a través de la interacció amb altres persones (anhedonia social). / Incapacitat d’obtenir plaer d’activitats que habitualment produeixen sensacions o sentiments agradables.
Anorgàsmia: disfunció sexual caracteritzada per la dificultat o impossibilitat d’aconseguir l’orgasme,després d’una fase d’excitació normal, durant una activitat sexual que es considera adequada en quant a tipus d’estimulació, intensitat i duració.
Ansietat psíquica: manifestacions psicològiques de l’ansietat, com la tensió, la por o la preocupació.
Ansietat somatitzada: fa referència als canvis físics que es produeixen en el cos quan una persona experimenta ansietat.
Apatia: carència desentiments, emocions, interessos o preocupacions.
Aplanament afectiu: absència, o quasi-absència, de qualsevol signe d’expressió emocional.
Aprosòdia: alteració de l’entonació del llenguatge caracteritzada per la manca d’emoció, èmfasi i ritme en la parla.
Aprosèxia: designa el grau més intens de distraibilitat i l’absència completa d’atenció.
Associacions laxes: tendència a presentarassociacions d’idees il·lògiques, dèbils, sense arribar a la gravetat del pensament disgregat. Les idees canvien d’un tema a un altre, relacionats entre si de manera nul·la o tangencial, sense que el pacient s’adoni de la desconnexió temàtica del discurs.
Astènia: sensació patològica de debilitat o cansament físic i psíquic semblant a la que s’experimenta després d’un exercici físic fort.
Atímia:disminució o desaparició de l’afectivitat.
B
Bradipsíquia: lentitud anormal dels processos psíquics.
*La persona que presenta bradipsíquia parla poc, amb un discurs lent, i fa la impressió que li costa de pensar.
C
Catalèpsia: estat d’actitud immòbil en el qual l’individu roman amb una posició forçada, incòmoda i antigravitatòria.
Catatonia: estat de immobilitat amb rigidesa muscular o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Glossari
  • Glossario
  • glossario
  • GLOSSARI
  • Glossari
  • Glossari
  • Glossari
  • Glossario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS